Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi extinsă la patru benzi și modernizată

0
Publicat:

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi modernizată și extinsă. Este vorba despre un sector al drumului național DN25, care leagă orașele Galați și Tecuci.

Drumul DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați
Drumul DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare drum existent DN 25 între Galați-Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi”.

Potrivit autorităților, în acest moment, starea actuală a drumului de acces creează o serie de efecte negative, cele mai semnificative fiind: „blocaje/ambuteiaje frecvente în trafic, lipsa unor condiții minime pentru sănătatea, confortul și igiena oamenilor; precum și risc mare de producere a accidentelor și consum crescut de combustibil”.

„Proiectul este extrem de important pentru județul Galați și se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune: amenajarea de girații la intersecția cu drumurile principale, reabilitarea și extinderea pasajelor de pe traseu, realizarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale, realizarea unor parcări auto, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora și evacuarea în afara părții carosabile și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea totală a investiţiilor este de aproximativ 309 milioane de euro, fonduri europene obținute prin POIM- Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014- 2020.

Drumul care leagă județele Galați și Vrancea, modernizat

În paralel, autoritățile au inițiat un proiect care vizează modernizarea sectorului de drum care leagă județele Galați și Vrancea. Punctul de plecare în județul Galați este localitatea Hanu Conachi, cuprinsă și în proiectul al cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați joi.

La finalul celor două proiecte, orașul Galați va avea o legătură modernă cu autostrada Moldovei, aflată în construcție, prin județul Vrancea.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite