Un nou drum va lega Republica Moldova și Bulgaria prin patru județe din România. Specialiștii încep măsurătorile

0
Publicat:

Autoritățile anunță că a fost semnat ordinul pentru începerea studiului de fezabilitate necesar realizării drumului Transregio Galați - Brăila - Slobozia (Ialomița)-Autostrada Soarelui-Chiciu (Călărași).

Harta noului drum Transregio FOTO: CJ Galati
Harta noului drum Transregio FOTO: CJ Galati

Studiul de fezabilitate va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Șoseaua modernă este realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic înființată de președinții CJ Galați, Brăila, Ialomița și Călărași. 

Joi, 16 februarie, reprezentanții firmei care va efectua măsurătorile și președinții Consiliilor Județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași au semnat ordinul pentru începerea studiului de fezabilitate la drumul Transregio.

Conform Master Planului de Transport al României, lungimea estimată a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km, însă lungimea exactă va fi stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate, când vor fi aflate și alternativele de traseu sau unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către Autostrada Soarelui.

De altfel, fiecare președinte de consiliu județean va colabora cu firmele implicate, astfel încât să fie stabilite cele mai bune soluții pentru județul respectiv.  

Proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna-Chiciu (Călărași).

„Este un proiect extrem de important pentru Galați și pentru toată regiunea. Avem nevoie de un drum sigur și modern către Autostrada Soarelui și implicit către București. Practic, după finalizarea marilor proiecte de infrastructură din regiune, inclusiv Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați – Brăila,  Vama Giurgiulești de la granița cu Republica Moldova va fi conectată rutier cu Podul de peste Dunăre, Autostrada Soarelui și Chiciu (Călărași), punct de trecere a frontierei către Bulgaria”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Autoritățile județene au semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate FOTO: CJ Galați
Autoritățile județene au semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate FOTO: CJ Galați

15 firme vor realiza studiul de fezabilitate

Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, iar contractul are valoarea de peste 17 milioane de lei. 

„Le-am explicat reprezentanților firmelor care au câștigat licitația cât de necesar este acest proiect, astfel încât peste 7 luni așteptăm soluții și variante pentru acest drum de mare viteză”, a mai adăugat Costel Fotea.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite