Un spital din Galaţi va fi dotat cu săli de joacă pentru copii şi cameră pentru activităţi şcolare
0Secţia de Pediatrie a Spitalului Tg. Bujor, din Galaţi, va avea saloane pentru copii şi pentru părinţi, spaţii de joacă şi o sală pentru activităţi şcolare. De asemenea, vor fi amenajate săli de consultaţii şi tratamente, cabinete medicale şi spaţii pentru hrănirea sugarilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic contractul de finanţare pentru o nouă investiţie la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Este vorba despre realizarea unei clădiri noi pentru secţia de Pediatrie.
“Când vorbim despre sănătate, în special despre sănătatea copiilor noştri, vom face mereu totul pentru ca medicii să facă performanţă şi să salveze astfel vieţi. Niciun efort nu este prea mare pentru îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, indiferent de costuri, pentru că investiţia în sănătatea copiilor înseamnă investiţie în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Saloanele noii secţii de Pediatrie de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor vor fi împărţite pe categorii de vârstă, iar părinţii vor avea spaţii special amenajate. Mai mult, noul pavilion va avea un sistem de ventilaţie special, săli de joacă şi o cameră de zi pentru realizarea activităţilor şcolare.
„De asemenea, vor fi amenajate săli de consultaţii şi tratamente, cabinete medicale şi spaţii pentru hrănirea sugarilor. Clădirea va fi dotată cu tot ceea ce este necesar, inclusiv cu echipamente medicale moderne”, a adăugat Costel Fotea.
La Spitalul din Târgu Bujor sunt consultaţi şi trataţi anual aproximativ 1300 de copii. Pe lista de echipamente medicale ce vor fi achiziţionate pentru noua secţie se regăsesc un ecograf doppler portabil, un electrocardiograf cu 12 canale, un defibrilator şi un monitor de funcţii vitale.
Noua clădire va fi amplasată în curtea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor, iar suprafaţa nou construită, de peste de 300 mp, va fi compartimentată şi dotată în conformitate cu reglementările în vigoare. În spaţiul eliberat din clădirea existentă va fi reamenajat compartimentul de medicină internă.
Valoarea totală a proiectului este de 926 de mii de euro, fonduri obţinute prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova.
Vă recomandăm şi:
Cum va fi transformat în model de ecologie un spital vechi de 60 de ani din nordul judeţului Galaţi