Organigrama Direcției Regionale Vamale Galați, mărită de războiul din Ucraina. Sunt 44 de posturi disponibile

0
Publicat:

Direcția Regională Vamală Galați are nevoie 44 de noi angajați, deoarece, din cauza războiului din Ucraina, volumul de muncă a crescut de șase ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Angajat al Autorității Vamale Române. SURSA: Poliția de Frontieră
Angajat al Autorității Vamale Române. SURSA: Poliția de Frontieră

Prin urmare, Autoritatea Vamală Română a anunțat că, începând cu 1 septembrie, scoate la concurs, pentru ocuparea, pe perioadă determinată, un număr de 44 posturi din cadrul din cadrul birourilor vamale arondate Direcției Regionale Vamale Galați, respectiv din Galați, Giurgiulești, Oancea, Isaccea, Brăila, Tulcea și Sulina.

În ultima perioadă, în zona portuară a municipiului Galați, în fața Direcției Regionale Vamale, zilnic, traficul rutier este blocat de zeci de tiruri din Ucraina care așteaptă două zile, uneori și mai mult, să îndeplinească procedurile vamale.  

De asemenea, aglomerația este cauzată de faptul că, din cauza războiului din Ucraina, volumul de lucru, în Vama Galați, a crescut de șase ori față de cel înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, în condițiile în care numărul angajaților a rămas același. De exemplu, pentru fiecare tură de 12 ore lucrează câte patru-cinci vameși care trebuie să prelucreze, în medie, documente vamale pentru 80 de camioane, 70 de vagoane de tren și 30 de nave cu marfă transportată pe Dunăre, inclusiv din Ucraina.

194 de posturi disponibile la nivel național

Potrivit Autorității Vamale Române, la nivel național sunt scoase la concurs 194 de posturi dintre care: 22 posturi din cadrul aparatului propriu al Autorității Vamale Române, 25 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale București, 44 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Galați, 92 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași și 11 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj. 

Pentru ocuparea posturilor candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale prevăzute de art.465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare și condițiile specifice în ceea ce privește deținerea avizului psihologic.

Proba scrisă va consta în rezolvarea unui test grilă care va cuprinde întrebări din bibliografie și tematică.Concursul se va organiza la sediul Autorității Vamale Române și la sediile Direcției Regionale Vamale București, Biroului vamal de frontieră Constanța, Direcției Regionale Vamale Iași, Direcției Regionale Vamale Cluj și Direcției Regionale Vamale Galați, urmând ca locația să fie stabilită și anunțată ulterior, pe site-ul www.customs.ro, la rubrica INFO PUBLICE/ Concursuri.

Toate informațiile referitoare la concursurile de recrutare și selecție, conținutul dosarului de înscriere și condițiile de participare, vor fi comunicate în perioada imediat următoare și le puteți obține accesând link-ul: https://www.customs.ro/Infopublice/Concursuri/.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite