O tânără infectată cu SARS-CoV-2 a murit la o zi după ce a născut. Soţul a reclamat penal personalul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 28 de ani, din Vrancea, internată la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” din Galaţi, a murit duminică, 13 decembrie, la o zi după ce a născut o fetiţă. Soţul ei a făcut plângere penală la Poliţie pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, însă medicii spun că tânăra a fost adusă la spital cu insuficienţă respiratorie acută şi sub tratament psihiatric.

O tragedie a lovit o tânără familie din Vrancea. Mirela Paiu, o tânără de 28 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a fost internată sâmbătă, 12 ianuarie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galaţi, unde a născut o fetiţă sănătoasă.

La doar o zi după naştere, tânăra a intrat în stop cardiorespirator şi a decedat. Soţul acesteia este devastat şi a depus plângere penală la Poliţie pentru că nu ştie ce s-a întâmplat. 

Tânăra fusese transferată pe 11 decembrie la maternitatea de la Galaţi de la Spitalul Municipal din Adjud. Avea probleme de respiraţie, iar pe 7 decembrie, fusese confirmată cu COVID-19.

”Pacienta a fost adusă în unitatea noastră cu diagnosticul de sarcină, 35 de săptămâni şi cu insuficienţă respiratorie acută, în contextul infecţiei cu SARS-CoV-2, confirmată prin test PCR. Prezenta simptomatologie psihiatrică sub tratament. În data de 12 decembrie, comisia de medici din cadrul unităţii noastre a hotărât, din cauza simptomatologiei şi agitaţiei psihomotorii pe care o prezenta mama, în scop vital fetal, intervenţia şi naşterea prin operaţie cezariană. S-a născut o fetiţă cu greutatea de 2.600 de grame, cu Apgar 8, pentru care s-a făcut şi testul PCR şi care a ieşit negativ. Acum este într-o stare bună, internată în secţia de Neonatologie”, a declarat Costinela Georgescu, managerul Maternităţii ”Buna Vestire”din Galaţi.

La doar o zi după naştere, starea tinerei mămici s-a agravat brusc, iar la scurt timp a decedat. ”Duminică, la ora 15,45, a fost înregistrat decesul, prin insuficienţă cardiorespiratorie acută şi stop cardiorespirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, spune Costinela Georgescu.

Tânăra mai avea o fetiţă de cinci ani. Soţul său, asistent medical la o clinică privată din Adjud, a rămas acum să se îngrijească singur de cei doi copii. Bărbatul nu îşi explică cum a putut deceda soţia sa pentru că trecuse cu bine peste operaţia de cezariană şi putea respira singură, fără masca de oxigen.

Ulterior, starea acesteia s-a înrăutăţit şi a avut nevoie din nou de oxigen. Bărbatul  a depus deja plângere penală la Secţia 5 de Poliţie din Galaţi pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă pentru că vrea să afle circumstanţele exacte în care a decedat soţia sa.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Anchetă după moartea inexplicabilă a unei mămici, înainte de cea de-a patra naştere. Ce spun medicii

Bebeluş mort la o zi după naştere. Mama a fost ţinută în travaliu 30 de ore, iar medicii au fost reclamaţi la Parchet

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite