Anchetă după moartea inexplicabilă a unei mămici, înainte de cea de-a patra naştere. Ce spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela avea trei copii     Foto Facebook.com
Mihaela avea trei copii     Foto Facebook.com

Este anchetă la Maternitatea Buzău, după moartea inexplicabilă a unei mămici care se pregătea să aducă pe lume cel de-al patrulea copil. Pacienta în vârstă de 34 de ani, din Râmnicu Sărat, a suferit un stop cardio-respirator la aproximativ două ore după internare, în timp ce se afla la toaletă.

Rudele femeii aruncă vina pe cadrele unităţii medicale din Buzău, pe care le acuză că nu şi-au dat interesul în cazul pacientei care a venit la Maternitate după ce a început să piardă lichid amniotic.

„M-a sunat Mihaela în timp ce eram în Germania şi mi-a spus că i s-a rupt apa. A plecat cu o rudă la Maternitate iar acolo nu o aştepta nimeni. Am vorbit după ce a fost internată şi îmi spunea că se simte rău. Am înţeles că a căzut în toaletă şi a murit”, spune Cătălin, soţul victimei.  

Duminică după-amiază, la internare, spun chiar reprezentanţii spitalului, femeia era pe picioarele ei. I-a fost administrată o injecţie pentru dilatare, iar după aproximativ două ore i s-a făcut rău în timp ce se afla în toaletă. 

„Nu înţeleg cum poţi să te duci râzând, cu bucurie, şi în câteva ore să o omori. Doctorul care m-a sunat să mă anunţe că a murit Mihaela mi-a zis că analizele erau bune şi că nu poate şti şti ce i s-a întâmplat”, spune Cătălin.

Mihaelei i-ar fi fost efectuate manevre de resuscitare pe loc, apoi a fost transportată în sala de operaţie, pentru a urmări evoluţia şi salvarea fătului. Demersul a fost sortit eşecului, fiind declarat decesul atât în cazul mamei, cât şi al pruncului din pântece.

Mihaela a suferit un stop cardio-respirator, spun medicii, însă nu ştiu cu exactitate şi ce l-a provocat. Ei bănuiesc o embolie amniotică, o complicaţie extrem de rară, care apare la una din 80.000 de sarcini. Această problemă apare atunci când lichidul amniotic sau mici bucăţi de ţesut fetal ajung în sângele mamei.   

Cadrele medicale care au avut pacienta din Râmnicu Sărat în grijă sunt acuzate de rudele femeii că nu şi-au dat interesul pentru salvarea ei. Mai mult, apropiaţii Mihaelei sunt convinşi că injecţia pentru dilatare i-ar fi provocat decesul. La rândul lor, angajaţii Maternităţii spun că injecţia nu are efecte adverse şi că au reacţionat prompt.

Necropsia va stabili cauza decesului, însă rezultatele vin peste două săptămâni. Mihaela avea trei copii şi urma să aducă pe lume o fetiţă.

Vă recomandăm să citiţi:

Sfârşit tragic pentru o fată de 13 ani, din Buzău, în timp ce-şi păzea animalele care păşteau pe calea ferată

Ce condamnare a primit bărbatul de 50 de ani care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite