O tânără din Galaţi s-a ales cu dosar penal pentru fraudă: a reclamat un jaf inexistent pentru a încasa asigurarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împreună cu tânăra este urmărit penal şi un complice, care a cumpărat telefonul mobil la un preţ mai mic decât valoarea reală, fiind în cunoştinţă de cauză că este vorba de o încercare de fraudă.

„Minciuna are picioare scurte” zice un vechi proverb românesc, iar de autenticitatea acestuia s-a convins, recent, şi o tânără din Galaţi, acuzată de fraudă după ce a construit un adevărat scenariu pentru a face rost de câteva mii de lei.

Toată tărăşenia a început la data de 4 august 2016, atunci când poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi de o tânără de 25 ani, din Galaţi, despre faptul că în jurul orei 13.30, în timp ce se plimba pe o stradă din localitate, a fost deposedată prin violenţă de un telefon mobil, în valoare de 3100 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii gălăţeni au ajuns la concluzia că tânăra a vândut telefonul mobil pe un site de vânzări-cumpărări, cu suma de 1500 lei, fiind ajutată de un bărbat de 31 ani. 

Se pare că tânăra s-a folosit de faptul că telefonul mobil era asigurat la o societate de asigurări din Bucureşti, sesizând în mod nereal atât Poliţia, cât şi firma  de asigurări, în vederea încasării despăgubirilor aferente poliţei de asigurare.

În urma probatoriului instrumentat în cauză, la data de 4 octombrie 2016,  s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările şi complicitate la înşelăciune privind asigurările.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite