O importantă conductă-magistrală de apă, care deserveşte centrul oraşului Galaţi, este în curs de înlocuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Primăriei Galaţi, conducta respectivă este veche de 40 de ani şi are durata normată de folosire expirată. Pe parcursul lucrărilor tocmai începute vor exista opriri de apă care vor fi anunţate din vreme, după cum au precizat autorităţile.

Primăria municipiului Galaţi şi compania regională de utilităţi APĂ CANAL SA au anunţat, pe 14 noiembrie, demararea investiţiei „Lucrări de intervenţie în primă urgenţă pentru reabilitare reţea apă potabilă Dn 300mm strada Brăilei, tronson bloc B7-R3-B6-R4 - str. Roşiori”.

„Lucrările la reţeaua de apă, în valoare de aproximativ 350.000 de lei, sunt executate de firma AEG Tehnology, în contextul reabilitării extinse a zonei centrale a oraşului, având în vedere că municipalitatea are în plan pentru anul viitor şi modernizarea zonei de la Potcoava de Aur către Trei Star. Lucrările la reţeaua de apă se desfăşoară în regim de urgenţă, atât timp cât permit condiţiile meteo”, a precizat municipalitatea. 

Reamintim că în anul 2018 a fost reabilitată conducta magistrală de apă Dn 400mm de pe str. Brăilei pe tronsonul cuprins între blocurile R1 - B8 - R3. 

Conducta magistrală de apă potabilă propusă acum pentru reabilitare asigură alimentarea cu apă a cartierului Mazepa I şi a fost pusă în funcţiune în anul 1979, având durata expirată şi costuri de operare în creştere.

Se vor înlocui următoarele conducte: Dn300mm Pn 10bar PE 100 SDR 17, lungime cca. 310 ml; Dn 200mm Pn 10bar PE 100 SDR 17, lungime cca. 85 ml; Dn 150mm Pn 10bar PE 100 SDR 17, lungime cca. 60 ml; Dn 80mm Pn 10bar PE 100 SDR 17, lungime cca. 6 ml branşamente hidranţi incendiu Dn 80mm (2 hidranţi supraterani).

De asemenea, se vor executa lucrări de reparaţie la căminele de vane existente şi se vor echipa cu vane noi.

„Pe durata execuţiei lucrărilor de reabilitare se va asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor afectaţi, prin execuţia unor tronsoane de conducte provizorii. În cazul în care lucrările vor presupune oprirea apei, clienţii societăţii Apă-Canal vor fi anunţaţi în timp util”, a precizat operatorul regional.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite