O gălăţeancă, la un pas să devină miliardară, după divorţul de soţul ei, un celebru investitor pe Wall Street

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jenny & John Paulson, sursa: pagesix.com
Jenny & John Paulson, sursa: pagesix.com

Jenny Paulson, o româncă originară din Galaţi, poate deveni miliardară. Asta după ce John Paulson, un mare investitor de pe Wall Street, care a câştigat 20 miliarde de dolari, a anunţat că divorţează de cea care i-a fost parteneră 20 de ani.

Născută în Galaţi, Jenny Zaharia a emigrat in America la inceputul anilor '90, urmându-l pe fratele său, atlet de performanţă. În SUA, Jeni a devenit secretara omului de afaceri John Paulson, cu care s-a casătorit în anul 2000. Împreună au două fete, Giselle şi Danielle. Românca are acum 50 de ani.

Potrivit wikipedia, bunicii materni ai lui John Paulson au fost evrei emigranţi din România şi Lituania. A fost numit ”unul dintre cele mai proeminente nume din lumea finanţelor mondiale”, fiind considerat totodată unul dintre oamenii care au acumulat cea mai mare avere din istoria burselor de pe Wall Street.  

John Paulson a fost şi unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai campaniei electorale a fostului preşedinte al SUA, Donald Trump. De altfel, este prieten de familie cu Trump.

John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

În urmă cu doi ani, John Paulson şi-a transformat fondul de hedging într-o afacere de familie, după ce activele au scăzut de la 38 de miliarde de dolari în 2011 la 9 miliarde de dolari în 2019, potrivit Ziarul Finaciar. 

.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite