O femeie este în comă, de trei săptămâni la Spitalul Judeţean Galaţi, după o intervenţie de chirurgie estetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţie chirurgicală de liposucţie
Intervenţie chirurgicală de liposucţie

Pacientei, căreia i s-a făcut liposucţie pentru îndepăstrarea grăsimii de pe abdomen, la o clinică privată, a fost internată în comă, în data de 21 ianuarie. În prezent, este tot în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, din Brăila, se află în comă, în secţia Reanimare a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi ca urmare a unei intervenţii de chirurgie estetică pentru îndepărtarea stratului de grăsime de pe abdomen.

„În urmă cu 22 de zile, pacienta s-a adresat unei clinici private unde i s-a făcut o liposucţie. După trei zile de la această intervenţie, pacienta, care se simţea tot mai rău, a fost adusă în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Diagnosticul este cel de insuficienţă multiplă de organ. A fost operată, dar starea ei a rămas critică. Este internată la secţia Terapie Intensivă”, a declarat Mădălina Ispas, purtător de cuvânt al spitalului.

Din câte am mai aflat dr Nicoleta Lupu, şeful secţiei ATI, se ocupă în mod special de acest caz însă pronosticul rămâne extrem de rezervat, şansele de supravieţuire ale pacientei fiind minime.    

"Starea femeii este foarte gravă şi prognosticul rezervat. Bolnava este subt tratament şi monitorizare complexă şi facem efoturi pentru a o menţine în viaţă", a precizat dr Nicoleta Lupu.

Liposucţia constă în eliminarea selectivă a stratului de ţesut adipos (grăsime) cu o sondă specială, cu scopul de a obţine silueta dorită.

Pentru realizarea liposucţiei, se realizeaza incizii de 4-7 milimetri prin care se introduce canula (tubul) conectat la un aspirator special de ţesut adipos.

Rudele femeii aflate în comă au depus o plangere la Colegiul Medicilor Galaţi şi cer ca medicul estetician, pe care îl consideră vinovat, să dea socoteală.

"Vom da curs cu celeritate acestei cereri având în vedere gravitatea cazului. Urmează să demarăm o anchetă", a declarat dr Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Acesta însă - un specialist a cărui valoare este recunoscută atât la nivel naţional cât şi internaţional, prin a cărui clinică au trecut mai multe „vedete” din showbizz-ul românesc – se apără afirmând că pacienta nu i-at fi spus, înainte de liposucţie, că anterior suferise o altă aintervenţie chirurgicală.

Membrii ai familiei pacientei susţin că aceasta i-ar fi plătit medicului pentru liposucţie în jur de 4.500 de euro.

Alături de familia bolnavei, în faţa secţiei Terapie Intensivă, se roagă pentru o minune şi preotul bisericii la care tânăra obişnuia să se roage.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite