O familie cu 10 copii dintr-un cătun al judeţului Galaţi, „adoptată” de Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la donarea bunurilor către familia cu 10 copii FOTO Costiuc Petrică
Imagini de la donarea bunurilor către familia cu 10 copii FOTO Costiuc Petrică

Pentru început, familia respectivă a primit mobilă, electrocasnice şi alimente, iar unul dintre copii, liceanul Alexandru, va primi sprijinul necesar pentru a primi tratament medical de specialitate pentru o boală care-i afectează vederea.

Mai mulţi preoţi şi credincioşi din cadrul protopopiatului Tecuci au organizat zilele trecute o acţiune de suflet, în urma căreia se poate spune că au „adoptat” o familie numeroasă care avea mare nevoie de ajutor. Iniţiatorii acţiunii caritabile s-au deplasat în localitatea Piscu Corbului, comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi, la familia Marin şi Maricela Grosu, care cresc împreună 10 copii.

Sprijinul a constat, deocamdată, într-o serie de produse de care membrii familie Grosu aveau mare nevoie: frigider, aragaz, aspirator, şifonier, pat dublu cu lenjerie, pilote, pături şi perne, comodă, covoare, detergenţi, preparate din carne, ulei, zahăr, orez, paste, fructe şi dulciuri. Valoarea lucrurilor dăruite a fost de 5.500 lei

„La momentul oferirii darurilor, copiii acestei familii erau la şcoală în comună şi la Tecuci. Neaşteptându-se la asemenea ajutor, tatăl celor 10 copii a fost foarte impresionat de acest act de iubire creştinească şi a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru fapta bună şi grija părintească arătate”,  ne-a spus preotul Rareş Bucur, de la Arhiepiscopia Dunării de Jos..

Reprezentanţii Protoieriei Tecuci au luat act şi de situaţia de sănătate a tânărului Grosu Alexandru, unul dintre copiii acestei frumoase familii, elev la Liceul Industrial din Tecuci, care are probleme medicale la ochi, stabilind cu acest prilej să-i acorde sprijinul de care va avea nevoie pentru tratamentul sau intervenţia chirurgicală, potrivit indicaţiilor medicale de specialitate. În funcţie de nevoi, periodic această familie va fi vizitată şi ajutată şi în continuare.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite