O companie-gigant la nivel mondial va prelua trei parcuri eoliene importante din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţia a fost deja aprobată de Consiliul Concurenţei. Firma care va deţine de acum înainte parcurile eoliene de la Frumuşiţa, Vârlezi şi Smulţi este IRI Investments SRL, deţinută de grupul Ingka, proprietarul cunoscutei mărci IKEA.

Trei parcuri eoliene importante din judeţul Galaţi vor ajunge în proprietatea unei companii-gigant la nivel mondial, după ce autorităţile din România au concluzionat că planul de achiziţie propus nu va produce turbulenţe în piaţa energiei.

Consiliul Concurenţei anunţat, pe 28 octombrie, că a autorizat tranzacţia prin care IRI Investments SRL, firmă care aparţine grupului Ingka (partener strategic al sistemului de franciză IKEA), preia controlul asupra unor subsidiare din România aparţinând grupului Vestas Wind Systems. 

„În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat. 

Tranzacţia respectivă constă în preluarea de către IKEA a cinci parcuri eoliene din România, deţinute anterior de firmele grupului Vestas. Trei dintre aceste parcuri se află pe teritoriul judeţului Galaţi, mai precis în comunele Frumuşiţa, Vârlezi şi Smulţi, locuri unde deţin sute de generatoare eoliene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite