Vântul face curentul gratis. Energia electrică costa 0,1 lei pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia electrică era aproape gratis, miercuri, datorită faptului că vântul a turat turbinele eoliene la maxim, atât marţi, cât şi miercuri.

Un MWh de energie electrică i-a costat pe furnizorii de electricitate 0,1 lei, marţi, când au cumpărat energie pentru a o livra pe piaţa pentru ziua următoare, adică miercuri.

Preţul energiei tranzacţionate marţi cu livrare miercuri în intervalul orar 06:00-17:00 de pe piaţa pentru ziua următoare (PZU) a fost de 0,1 lei/MWh, cel mai redus nivel al tuturor timpurilor, potrivit profit.ro.

Miercuri, pentru energia care va fi livrată joi, preţurile s-au majorat considerabil, ajungând, în acelaşi interval, şi la 290 lei/MWh şi ca urmare a faptului că joi nu mai este anunţat un vânt atât de puternic, dar şi pentru că joi, cel puţin teoretic, nu mai este zi liberă, ci lucrătoare.

Acest preţ de tranzacţionare a apărut ca urmare a aportului substanţial de energie eoliană, în condiţiile în care în România bate puternic vântul de marţi şi va bate toată ziua de miercuri, potrivit economica.net.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite