O asistentă medicală de la DSP Galaţi a fost infectată cu noul coronavirus. 113 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă sunt confirmate pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 angajaţi de la opt instituţii din Galaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. La nivelul judeţului Galaţi s-a ajuns la 1.476 de cazuri confirmate, cu 49 mai multe decât joi, 16 iulie.

Infectările cu noul coronavirus se menţin la un nivel ridicat în judeţul Galaţi. Sunt acum 1.476 de cazuri confirmate, cu 49 mai multe decât joi, 16 iulie. Îngrijorător este că 113 cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, ceea ce înseamnă că alte şapte cadre medicale s-au infectat în ultimele 24 de ore.

Au fost confirmate infectări la Primăria Galaţi (un caz), Casa Judeţeană de Pensii (un caz), Casa de Asigurări de Sănătate (un caz), Curtea de Conturi (un caz), Poliţia Transporturi (un caz), Prefectură (un caz) şi Direcţia de Sănătate Publică(un caz-o asistentă medicală) şi Consiliul Judeţului (patru cazuri).

”La toate aceste instituţii au fost luate măsuri de dezinfecţie a spaţiilor şi au fost declanşate anchete epidemiologice pentru identificarea contacţilor, care ulterior vor fi testaţi şi izolaţi”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, numărul deceselor a ajuns la 109 persoane, 871 de gălăţeni fiind declaraţi vindecaţi şi externaţi. Au fost efectuate 12.706 teste.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite