Numărul angajaţilor Uzinei Dacia confirmaţi cu COVID-19, ţinut secret.  “Nu există focare importante în cadrul uzinei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii Dacia
Prefectul a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii Dacia

Exstenţa unor cazuri Covid-19 la Dacia a fost confirmată şi de oficiaţii uznei de la Mioveni, şi de Instituţia Prefectului Argeş. Nimeni nu spune însă despre câţi angajaţi infectaţi este vorba, desi, numărul vehiculat pe bază de zvonuri este de cca 100.

După mai multe zile în care zvonurile privind apariţia unor  focare Covid-19 la Dacia s-au înmulţit, joi seara, prefectul Emanuel Soare a participat la o întâlnire cu oficialii uzinei Dacia, acţiune care a avut loc şi în contextul în care în judeţ se fac verificări privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către agenţii economici, dată fiind creşterea alarmată a cazurilor COVID-19 în Argeş.

"Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care, în spaţiul public, se vehiculau informaţii conform cărora foarte mulţi angajaţi ai uzinei ar fi infectaţi cu noul coronavirus. Reprezentanţii Dacia i-au prezentat prefectului situaţia epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum şi măsurile care s-au luat. Numărul angajaţilor Dacia infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este mic, situaţia fiind monitorizată atent de către DSP Argeş", aprecizat Institu'ia prefectului Argeş.
 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu precizat despre câţi salariaţi infectaţi ar fi vorba, dar a lăsat să se înţeleagă că lucrurile ar fi ţinute sub control.

“Am constatat profesionalismul cu care conducerea uzinei Dacia tratează problema punerii în practică şi a verificării permanente a măsurilor de prevenire a răspândirii acestui virus. Uzina Dacia este un exemplu de bune practici în domeniul identificării de măsuri eficiente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi poate fi un model de urmat pentru alţi agenţi economici şi instituţii din ţară. 

Măsurile de prevenire sunt impecabile, se verifică permanent respectarea lor, se analizează situaţiile apărute şi sunt căutate permanent soluţii noi. Nu există focare importante în cadrul uzinei, majoritatea cazurilor neavând legătură între ele, putând fi puse, cel mai probabil, pe seama răspândirii comunitare a virusului", a precizat prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

"Situaţia e monitorizată constant"

Potrivit zvonurile care circulă din interiorul şi exteriorul uzinei, ar fi vorba de cel puţin 100 de cazuri,  număr infirmat relativ de prefect. 

"Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător şi nu se situează la nivelul celor vehiculate în mass-media locale. Au fost discutate modalităţi de eficientizare a măsurilor de prevenire care trebuie avute în vedere, atât în interiorul fabricilor, cât şi în exteriorul acestora, în spaţiile în care se organizează transportul lucrătorilor, pentru evitarea aglomerărilor, păstrarea distanţei fizice.

Direcţia de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea şi medicii uzinei Dacia, situaţia fiind monitorizată constant. Am reiterat importanţa intensificării campaniilor de conştientizare a tuturor lucrătorilor cu privire la respectarea, cu stricteţe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât şi în timpul liber, evitându-se, cu orice preţ, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat prefectul Emanuel Soare după întâlnire.

Argeşul, pe un butoi cu pulbere

Argeşul a avut, în ultimele săptămâni, creşteri alarmante ale numărului  cazurilor COVID- 19.

Instituţia Prefectului Argeş informează că situaţia epidemiologică din judeţ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 617;
-persoane internate în spital: 392 (dintre care 17 la ATI);
-persoane externate la cerere: 255;
-persoane vindecate: 596;
-persoane diagnosticate pozitiv: 1653;
-persoane decedate: 77.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 la FC Argeş. Partida cu CS Mioveni de marţi seara a fost amânată 
 

Patru copii cu handicap şi doi angajaţi ai unui alt centru al DGASPC Argeş au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite