O adolescentă a pus pe jar Poliţia. A trimis familiei două mesaje de localizare tip SOS, dând impresia că a fost răpită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Fata de 16 ani a fost dată în urmărire naţională, iar o echipă complexă de poliţişti a căutat-o timp de două zile, găsind-o în cele din urmă în casa unei prietene.

Pe 23 noiembrie, o femeie, din municipiul Galaţi, a sesizat Secţia 4 Poliţie Galaţi, cu privire la faptul că, în seara zilei de 20 noiembrie, fiica sa, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliul, de pe strada Grigore Ventura, şi nu a mai revenit.

Aceasta a mai precizat că fiica sa i-a trimis, în dimineaţa în care a făcut sesizarea, două mesaje de localizare tip SOS, prin intermediul unei aplicaţii de pe internet, după care şi-a închis telefonul şi nu a mai putut fi contactată.

”Având în vedere modalitatea de sesizare precum şi situaţia de fapt descrisă de mama minorei, existând suspiciunea că minora ar putea fi victima vreunei infracţiuni, aceasta a fost dată în urmărire naţională, poliţiştii întocmind un dosar penal pentru infracţiunea de lipsire de libertate, efectuând toate activităţile necesare pentru depistarea ei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe 25 noiembrie, în urma cercetărilor în care au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie, cu sprijinul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi, Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi – Biroul Urmăriri, Biroului Operaţiuni Speciale Galaţi şi Dirceţiei Operaţiuni Speciale Bucureşti, adolescenta a fost depistată, pe raza municipiului Galaţi, la domiciliul unei alte tinere de 20 ani.

”Totodată s-a stabilit faptul că minora a plecat în mod voluntar de la domiciliu, aşa cum mai făcuse şi în alte ocazii, din cauza neînţelegerilor avute cu părinţii şi că nu a fost victima vreunei infracţiuni, astfel încât sesizarea cu privire la fapta de lipsire de libertate a fost nefondată”,  a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Adolescenta a fost reintegrată în familie, fiind sesizată, totodată, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fată dispărută în Italia, găsită după două luni de căutări febrile. Coşmarul prin care a trecut adolescenta de 17 ani

Fată de 13 ani răpită şi violată de zeci de ori. Cine este agresorul sexual care a ţinut-o opt luni în captivitate

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite