Noile troleibuze, care au costat peste 5,5 milioane de euro, sunt scoase pe traseu pentru probele tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile troleibuze care vor circula la Galaţi FOTO Transurb SA
Noile troleibuze care vor circula la Galaţi FOTO Transurb SA

Reprezentanţii firmei producătoare (Skoda) şi cei ai companiei de transport public din Galaţi vor monitoriza troleibuzele în probe, sâmbătă şi duminică, fără pasageri. Dacă totul va fi în regulă, de luni ar putea fi puse la dispoziţia gălăţenilor.

Societatea de transport public urban Transurb SA Galaţi a anunţat că în zilele de 9 şi 10 decembrie 2017, gălăţenii vor putea vedea pe străzi noile troleibuze, cumpărate de primărie cu peste 5,5 milioane de euro.

„Noile troleibuze, marca Skoda Solaris, achiziţionate în cadrul proiectului de modernizare a transportului urban demarat de către Primăria Municipiului Galaţi, vor ieşi în traseu pentru efectuarea probelor tehnice şi a rodajului specific autovehiculelor noi”, a informat compania. 

Sâmbătă, 9 decembrie, se vor efectua probe tehnice pentru un număr de 6 troleibuze, iar duminică, 10 decembrie, vor ieşi în traseu 12 troleibuze, acestea vor circula fără călători, pe tot parcursul celor două zile, deplasându-se pe reţeaua dedicată de transport public din oraşul Galaţi.

Probele se vor face sub supravegherea unor specilişti în domeniu. „O dată cu sosirea primelor troleibuze, în data de 6 noiembrie 2017, a ajuns şi o echipă de specialişti din Cehia care au testat troleibuzele pe reţeaua locală în vederea reglării parametrilor tehnici şi adaptării echipamentelor electrice. De asemenea, va precizăm că atât personalul de întreţinere, cât şi conducătorii auto care îşi vor desfăşura activitatea pe noile troleibuze au fost instruiţi de către un reprezentant al Skoda Electric”, a mai transmis Transub SA.

Contractul a fost semnat pe 16 martie 2017 şi are o valoare de 5.567.784.07 euro, preţ care include consumabilele şi piesele de schimb pentru o perioadă de 36 luni, ce reprezintă, de altfel, şi perioada de garanţie. Deşi, potrivit calendarului iniţial, termenul de livrare era de 10 luni de la semnarea contractului, la începutul lunii decembrie au fost deja livrate toate cele 14 troleibuze contractate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite