Societatea de transport public din Galaţi rămâne sub control politic. Noul director general este un apropiat al şefului ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al Transurb SA Galaţi a decis luni, 4 decembrie, să-l numească în funcţia de director general interimar pe Gigel Caliga, fost consilier local PNL şi ALDE. Caliga este unul dintre oamenii de bază ai lui Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi.

Situaţia incertă de la societatea publică de transport Transurb SA Galaţi, acolo unde mandatul directoarei Genica Totolici (care a condus societatea timp de 13 ani) a expirat din data de 1 decembrie, a fost rezolvată provizoriu.

Fostul consilier local Gigel Caliga (ALDE, fost PNL) a fost numit director general interimar al societăţii, urmând să ocupe această funcţie până la organizarea concursului pentru funcţie de director general. Decizia s-a luat luni, 4 decembrie 2017, într-o şedinţă extraordinară a Consiliul de Administraţie al Transurb.

„Consiliul de administraţie al societatii Transurb S.A.Galaţi, întrunit astăzi, 4.12.2017, la ora 10,00, în şedinţă extraordinară, a hotărât ca funcţia de Director General, provizoriu, să fie ocupată de domnul Caliga Gigel. Domnul Caliga Gigel, de profesie economist, va ocupa această funcţie până la organizarea concursului de selecţie a postului de Director General în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, actualizată”, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Cu toate că are un CV interesant şi ca economist, Gigel Caliga este numit pe filieră politică, fiind unul dintre oamenii de încredere ai lui Cristian Dima (preşedintele ALDE Galaţi). El a fost, în primăvara lui 2017, consilier în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (un mandat scurt, de doar două luni), consilier local (PNL şi ALDE), consilier al fostului primar Marius Stan, director general şi director economic la Galfinband SA, dar şi şef serviciu Relaţii cu Publicul în Primăria Galaţi. Şi înainte de 1989, Caliga a lucrat în zona administraţiei, fiind economist în Consiliul Popular al Municipiului Galaţi şi economist al Direcţiei Comerciale a judeţului Galaţi.

Conform declaraţiei de avere postate în timpul când era consilier al ministrului de la Mediul de Afaceri (martie 2017), Gigel Caliga are o avere medie. El deţine ocasă de 258 de metri pătraţi construită în 2004, un teren intravilan de 496 mp, două maşini (o Toyota RAV4 şi un Mercedes A), o ambarcaţiune de agrement, depozite bancare în sumă de 20.000 de euro, acţiuni la patru firme, dar şi contracte de prestări (cenzor, auditor) la şase entităţi, printre care şi AJVPS (asociaţie condusă chiar de şeful lui pe linie de ALDE) şi CAR de la Combinatul Siderurgic. 

În declaraţia de interese, el specifică faptul că este membru al Rotary Club, dar şi al Camerei Auditorilor Financiari din România, precum şi al Corpului Experţilor Contabili din România.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite