Noapte de coşmar pe DN 26, între Galaţi şi Vânători. Trei morţi după un accident în care au fost implicate nouă persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoutilitara s-a oprit între tir şi un gard din apropiere. Foto: GSDG
Autoutilitara s-a oprit între tir şi un gard din apropiere. Foto: GSDG

Accidentul s-a petrecut după miezul nopţii, pe DN 26. Un tânăr care se afla la volanul unui autoturism cu volanul pe partea dreaptă, a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit de un autotren care era parcat la marginea drumului. Deznodământul a fost tragic: trei bărbaţi au murit pe loc, iar alte şase persoane au fost rănite.

„Am auzit o bubuitură şi a venit un tip cu un băiat din maşină. Era tăiat pe faţă şi a sunat la 112. O victimă era sub maşină, am vrut să o scoatem de acolo, dar nu am reuşit. E posibil ca şoferul să fi adormit la volan”, a spus Ionel Dogărescu, martor.

„Din primele cercetări se pare că un bărbat de 31 de ani a condus o autoutilitară pe DN 26, iar în zona kilometrului 7 a pierdut controlul direcţiei, a rulat aproximativ 50 de metri pe acostament, după care a intrat în coliziune cu un autotren staţionat în afara părţii carosabile. Din păcate în urma impactului trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase victime au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Am întocmit un dosar de cercetare privind infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cadrul dosarului să se stabilească toate cauzele şi împrejurările în care a avut loc acest nefericit eveniment rutier”, a declarat insp. pp. Aurelian Ropotan, purtător de cuvânt la Poliţia Rutieră Galaţi.

Echipaje mixte de la SMURD şi SAJ au sosit la faţa locului pentru a le acorda victimelor primul ajutor.

„Au fost nouă victime, din care şase au fost aduse la spital, iar trei au fost găsite decedate la faţa locului. A fost o intervenţie complexă, coordonată de medicul SMURD de gardă, s-a intervenit cu ambulanţa de terapie intensivă şi cu un echipaj de prim ajutor, iar în sprijin au fost solicitate alte patru ambulanţe de la SAJ li maşina de descarcerare. La spital au început investigaţiile pentru bilanţul lezional, s-a decis în primă fază ca două victime să fie internate în secţia de Neurochirurgie şi Ortopedie. Şoferul microbuzului a supravieţuit. Este cel mai grav accident de anul acesta. Victimele au fost efectiv aruncate din maşină, toţi erau pe marginea drumului, doar cei decedaţi rămăseseră în maşină”, a declarat doctorul Angel Trifan, medic coordonator UPU - SMURD Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite