Muzica la maxim dăunează grav buzunarului. Sute de gălăţeni au plătit, în acest an, amenzi consistente pentru excesul de decibeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai de la începutul verii, poliţiştii din Galaţi au dat peste o sută de amenzi persoanelor care, pătrunse de sentimentul estival, au uitat că legea sanţionează depăşirea unui nivel decent de decibeli în folosirea aparatelor de sonorizare.

Sezonul cald a provocat un adevărat val de scandaluri legate de folosirea la maximum a aparatelor de sonorizare. Numai în ultimul enk-end au fost date patru amenzi, care duce numărul sancţiunilor de acest fel, pe lunile de vară, la peste o sută.

Bunăoară, duminică, poliţiştii locali l-au sancţionat cu amendă în valoare de 600 lei pe Silviu Eduard Ş., în vârstă de 31 ani, din Galaţi. „Acesta, aflându-se la domiciliul său din strada Română, a tulburat liniştea locuitorilor din zonă folosind instrumente şi aparatură muzicală la intensitate mare”, a precizat birould e presă al Poliţiei locale Galaţi.

Gălăţeanul fusese în prealabil avertizat să lase sonorul mai jos, însă după plecarea poliţiştilor a revenit la decibelii de dinainte, aşa că s-a ales cu oamendă consistentă.

Şi Adrian M., de 48 ani, din Galaţi, s-a luat la trântă cu bunul-simţ. El a fost amendat cu 1.000 de lei după ce, beat fiind, şi-a supus vecinii de pe strada Gării la un adevărat supliciu, provocând scandal şi punând muzica la maximum.

Nici locatarii unui bloc de locuinţe de pe strada Camil Ressu n-au avut parte de un week-end liniştit. Vecinul lor Claudiu George Ş., de 19 ani, a pornit instalaţia de sunet la „cât poate duce”, în toiul nopţii, motiv pentru care a fost chemată Poliţia.

Melomanul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei (cuntum sporit pentru că i-a înjurat pe poliţiştii care i-au bătut în uşă) şi, probabil, cu antipatia pe vecie a vecinilor ţinuţi în stare de veghe toată noaptea.

Tot o amendă de 1.000 de lei a primit şi Florin M., de 37 de ani, din Galaţi, care a vrut să testeze, cu difuzoarele date la maximum, timpanele locuitorilor de pe strada Alexandru Cernat. Vecinii lui n-au gustat oferta, aşa că au chemat oamenii legii, prilej cu care, pentru scurtă vreme, scandalul s-a amplificat.

De la începutul verii, poliţiştii din Galaţi au dat peste o sută de amenzi persoanelor care, pătrunse de sentimentul estival, au uitat că legea sancţionează depăşirea unui nivel decent de decibeli în folosirea aparatelor de sonorizare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite