Muncitor prins în flagrant când le oferea mită poliţiştilor, ca să nu i se întocmească dosar penal pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii l-au trimis în judecată pentru dare de mită şi furt pe un bărbat care lucrează la o firmă de construcţii ce efectuează lucrări la căminele studenţi din Galaţi, după ce muncitorul a fost prins când fura din materialele de construcţie.

Pe 27.05.2018, un bărbat din Galaţi, P.N., a fost depistat de un echipaj din cadrul secţiei 5 – Poliţie Locală Galaţi, în zona căminelor studenţeşti din mun. Galaţi, în timp ce conducea un autovehicul cu care transporta mai multe materiale de construcţii pentru care nu a prezentat documente de provenienţă. 

”Fiind întrebat cu privire la provenienţa materialelor, acesta a declarat că le-a sustras de la  căminele studenţeşti, unde societatea la care este angajat efectuează lucrări de reabilitare”, au precizat reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi.

Cei doi lucrători de poliţie locală i-au adus la cunoştinţă bărbatului că vor întocmi un proces-verbal de constatare şi vor anunţa organele competente în vederea întocmirii unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt. ”În acest context,  pentru a se sustrage de la răspunderea penală, bărbatul a insistat în repetate rânduri ca poliţiştii locali să nu încheie procesul-verbal de constatare oferindu-le cu titlu de mită  suma de 1.100 de lei.=”, susţin reprezentanţii SJA Galaţi.

Lucrătorii de poliţie locală au refuzat ”oferta”  muncitorului şi au Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi,  care a organizat un flagrant. Pe 25 iulie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe bărbat, în stare de libertate,  dare de mită şi furt.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite