Motivul amuzant pentru care o româncă s-a vaccinat „la chiuvetă”. A prins-o un investigator sub acoperire

0
Publicat:

O femeie din Galați i-a plătit sute de euro unui asistent medical ca să primească certificatul verde fără să se vaccineze, dintr-un motiv hilar, care i-a amuzat și pe magistrații care i-au judecat cazul.

Gălățeanca a plătit sute de euro ca să obțină ilegal certificatul verde FOTO arhivă Adevărul
Gălățeanca a plătit sute de euro ca să obțină ilegal certificatul verde FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Galați a condamnat-o la 27 iunie 2023 pe o femeie la un an și 4 luni de închisoare pentru cumpărare de influență, cu suspendarea executării sub supraveghere, în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Parchetul.

De asemenea, gălățeanca va presta și 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că femeia, în cursul lunii ianuarie 2022, i-a dat 200 de euro unei alte persoane, pentru ca aceasta să vorbească cu un asistent medical, care să îi elibereze certificatul verde fără să se vaccineze, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Poliția a trimis un investigator sub acoperire, care a scos la iveală o rețea de vaccinare „la chiuvetă” la un centru de vaccinare care a funcționat la Stadionul Siderugistul din Galați.

Discuțiile telefonice atât ale beneficiarilor ilegali de certificate verzi, cât și cele ale asistentului medical au fost iinterceptate cu mandat de la judecător, iar din ele reiese cum se derula „afacerea”.

„Interlocutorii confirmă concretizarea procedurii fictive de vaccinare aplicată de inculpatele… inculpatei …, procese verbale de redare a rezultatului supravegherii tehnice în mediu ambiental prin care se probează contactul nemijlocit dintre inculpată şi inculpatul … în zona centrului de vaccinare „Siderurgistul””, se menționează în rechizitoriu.

Gălățeanca amintită anterior a atras atenția magistratului care a judecat cazul prin motivul pentru care a ales vaccinarea „la chiuvetă”, femeia justificându-și gestul prin faptul că vaccinul nu ar fi avut „calitatea corespunzătoare“ și prin urmare a decis să plătească ca să obțină ilegal certificatul verde.

„Fapta cercetată, astfel cum rezultă din circumstanţele cauzei, reprezintă o abatere punctuală de la ordinea de drept animată, pare-se, de o convingere personală privitoare la calitatea vaccinului evitat (fără a accepta însă şi limitările legale temporare inerente opţiunii de a refuza vaccinarea”, este explicația instanței pentru fapta gălățencei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite