Moştenitorul clădirii unde funcţionează Primăria Galaţi are de primit acţiuni de 500.000 de euro la Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expertiză judiciară a stabilit că Pierre Macri are dreptul la despăgubiri pentru un teren de 5.400 de metri pătraţi vândut SC Intfor Galaţi.

După ce a câştigat în justiţie sediul Primăriei Galaţi, Pierre Macri urmează să încaseze 545.400 de euro din partea statului român pentru un teren moştenit de la Dimitrios Macri, unul din cei mai bogaţi oameni de afaceri din Galaţi de la începutul anilor 1900.

Pierre Macri s-a judecat iniţial cu societatea Intfor SA, în proprietatea căruia se află acum terenul revendicat de 5.400 de metri pătraţi. însă ulterior s-a stabilit că firma a cumpărat legal terenul de la statul român, astfel că singura posibilitate este despăgubirea moştenitorului fostului proprietar.

O expertiză judiciară  a stabilit că terenul revendicat de pe strada Colonialelor număr 6, este ocupat cu construcţii tehnologice, respectiv un rezervor de oxigen, o staţie de lubrefianţi, platforme, drumuri uzinale şi parţial minilaminorul de bandă zincată.

Tribunalul Galaţi şi apoi Curtea de Apel au decis că Pierre Macri trebuie să primească despăgubiri de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, dar până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

Statul mai are la dispoziţie doar o lună de zile pentru a plăti banii sau a găsi o altă formă de compensare înainte de expirarea termnului legal stabilit de lege în acest sens.

"Ne-au promis că ne dau acţiuni în cuantum de 500.000 de euro la Fondul Proprietatea. Nu am primit nimic. Mai aşteptăm şi luna aceasta, iar apoi îi dăm în judecată şi le cerem câte 20% din salariul mediu brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere până la plata despăgubirilor", ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite