Momente emoţionante pentru „părinţii de îngeri”: ei vor înălţa baloane în amintirea copiilor care au murit prea devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, la început de iunie copiii plecaţi prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi prea devreme dintre noi.

Aflat la a opta ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în cel puţin 19 oraşe (din România, Anglia, Franţa şi Germania) duminica, 7 iunie, începând cu 17.30.   

Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Potrivit organizatorilor, moartea unui copil este un subiect ocolit de mulţi. Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinţilor îndoliaţi se aştern tăcerea şi distanţa cauzate din lipsa de cunoaştere, ei încearcă să ofere părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care au mare nevoie. 

Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!

„Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o îmbrăţişare şi o vorbă bună, spusă cu sinceritate, pot face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte poate cea mai grea încercare a vieţii. Tot din proprie experienţă ştiu că mass-media poate ajuta indirect, de aceea fac apel la ea, cu speranţa că vor promova evenimentul şi că astfel, vor înlesni unirea părinţilor îndoliaţi de Ziua Părinţilor de Îngeri şi descoperirea unei surse de alinare, precum este Organizaţia E.M.M.A.. Sper să primim sprijinul jurnaliştilor şi nu numai al lor şi le mulţumesc anticipat tuturor celor care  vor acorda atenţia pe care o merită acest eveniment unic şi, mai ales, părinţii îndoliaţi”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

În Galaţi, evenimentul se desfăşoară în curtea Bisericii SF. Mina, din cartierul I.C. Frimu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite