Bucureştenii şi-au găsit de dimineaţă maşinile acoperite de praf saharian. „E Crăciunul pentru spălătoriile auto”

0
Publicat:

Norul de praf saharian, în legătură cu care meteorologii au avertizat încă de marţi, a traversat Europa şi a juns şi în România. Dovadă? Încă de la primele ore ale dimineţii, mai mulţi şoferi au avut surpriza să îşi găsească automobilele acoperite cu un strat fin de nisip roşiatic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că până la ora 13 trebuie să ne așteptăm ca particulele să se tot depună în zone din sudul și nord-estul țării.

„În perioada 23 aprilie ora 9.00 - 24 aprilie ora 13.00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, precizează ANM.

După ce noaptea trecută a şi plouat, miercuri dimineaţă, în Bucureşti maşinile au fost acoperite de un strat roşiatic de praf, iar la unele spălătorii auto s-au făcut cozi.

„Am fost cu Happy afară și am găsit cel mai sever caz de praf saharian pe care l-am văzut vreodată. Totul în jur îți vorbește galben-portocaliu. E Crăciunul pentru spălătoriile auto”, a postat utilizatorul Robin Simion pe pagina sa de Facebook, alături de mai multe fotografii care înfăţişează maşini acoperite de nisip roşiatic.

Acest val de nisip a trecut și prin Grecia, unde o furtună de nisip a colorat, marți, cerul în nuanțe intense de portocaliu, oferind un peisaj desprins parcă de pe Marte.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite