Moarte suspectă într-o casă naţionalizată. Doi bătrâni au murit cel mai probabil intoxicaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că într-o casă au fost găsite cadavrele a doi bătrâni. Foto: Adevărul
Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că într-o casă au fost găsite cadavrele a doi bătrâni. Foto: Adevărul

Descoperirea şocantă a fost făcută de o voluntară a unei fundaţii şi de o vecină. Cele două femei au anunţat poliţiştii gălăţeni, care au deschis un dosar de moarte suspectă. Cel mai probabil, cuplul a murit intoxicat cu gaz provenit de la o butelie improvizată

Tragedia s-a petrecut într-o casă naţionalizată, de pe strada Română, unde locuiau o femeie de 57 de ani, şi un bărbat de 65 de ani.

Pentru că aceştia erau neputincioşi, voluntara unei fundaţii le trecea adesea pragul pentru a le aduce mâncare. Astăzi însă, femeia i-a găsit pe amândoi inconştienţi pe paturile dintr-o încăpere. S-a speriat şi împreună cu o vecină a sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă în ajutor. A fost însă prea târziu, nici femeia, dar nici bărbatul nu au mai putut fi readuşi la viaţă.

Se pare că victimele obişnuiau să se încălzească cu ajutorul unei sobe pe lemne. Când acestea s-au terminat, cuplul a apelat la un aragaz cu butelie, alegere care le-a fost fatală.

Moarte suspecta Galati

„Au făcut o improvizaţie la o butelie, au adormit şi o doamnă care le aducea mâncare i-a găsit morţi în casă. Ea era pe un pat, el pe un altul. Noi locuim în aceeaşi curte. Cei doi aveau un fiu, care e plecat în Italia. Este căsătorit, are doi copii. Cred că nu ştie, dar noi am anunţat”, a precizat Iftimia Lăpuşneanu, vecina celor doi.

„Din cauza vremii şi a muncii, am cam o săptămână de când nu i-am mai văzut. Am înţeles că vecinii nu l-au mai văzut pe bărbat de ieri. Acum vreo trei zile chiar m-am uitat la horn, că venea un miros extraordinar de urât şi m-am gândit că a făcut vecinul de vizavi focul”, a declarat Doina Muşat, vecina victimelor.

„Ştiu că ea era neputincioasă”, a mărturisit o altă vecină.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi despre faptul că într-o casă au fost găsite cadavrele a două persoane. Acestea au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauza morţii”, a declarat cms. Cristina Tatulici, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite