Miting de protest la Galaţi în legătură cu alegerile din Republica Moldova: „Vom aprinde câte o lumânare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Acţiuni similare au loc în cursul zilei de luni în mai multe locuri din România, convocarea fiind făcută pe pagini special deschide pe reţelele de socializare.

Basarabenii din Galaţi vor protesta în privinţa modului cum au fost organizate alegerile din Republica Moldova, dar şi în legătură cu rezultatul alegerilor „care duce ţara cu câteva decenii înapoi în timp”, spun organizatorii, care sunt din comunitatea de studenţi.

Mitingul ar trebui să se desfăşoare în această seară (luni, 14 noiembrie 2016), în Grădina Publică, de la ora 18,00, iar la eveniment vor participa, din ceea ce se anunţă, basarabeni aflaţi la studii, dar şi români din ţară, solidari cu fraţii de peste Prut. 

De altfel, pe facebook deja s-a creat o pagină specială în care se anunţă că în această seară, de la ora 18.00, în Grădina Publică din municipiul Galaţi se vor aduna cei nemulţumiţi de rezultatul votului din Republica Moldova. Organizarea acestui protest este făcută pe o pagină specială intitulată "doliupentruBasarabia".

„De astăzi, 14.11.2016, Basarabia intră în doliu. Sunteţi aşteptaţi la ora 18:00 la fântâna arteziană din Grădina Publică pentru a aprinde o lumânare în semn de protest vis-a-vis de rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi modul de desfăşurare al acestora. Luni, 14 noiembrie, ora 18.00", se arată pe pagina de socializare.

O acţiune de protest faţă de  o posibilă fraudare a turului II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova va avea loc astăzi şi la Bucureşti, la ora 19,00, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Manifestaţii similare vor avea loc în mai multe oraşe româneşti: la Chişinău, la ora 13,00, iar seara, în alte localităţi din România, printre care Iaşi şi Suceava.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite