Microbuz furat din Slovacia, depistat la Frontieră. Ce explicații a dat șoferul

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră au depistat un microbuz declarat furat din Slovacia. Șoferul a spus că autovehiculul nu îi aparține și că l-a împrumutat de la un prieten.

microbuz, furat, slovacia
Microbuz furat din Slovacia, depistat la Frontieră

Potrivit Poliției de Frontieră Galați, vineri, în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei,  doi bărbaţi,  ambii cu dublă cetățenie (Bulgaria și R. Moldova), călătorind cu un microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat prezenta unor  modificări la seria de șasiu marcată pe autovehicul.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că, certificatul de înmatriculare al autovehiculului este semnalat ca bun supus confiscării, semnalare introdusă de Bulgaria. Totodată prin intermediul computerului de bord, a fost descoperită o alta serie de șasiu,  care corespunde unui alt vehicul, semnalat ca fiind furat din Slovacia. Cu privire la aspectele constatate, şoferul a declarat că autovehiculul nu îi aparține și că l-a împrumutat de la un prieten”, a transmis Poliția de Frontieră.

În acest caz, polițiștii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 55.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

La volan cu permis de conducere fals

Tot vineri, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră a depistat un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care a prezentat un permis de conducere egiptean precum şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, cu datele de identificare şi fotografia sa.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului ucrainean, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că la începutul acestui an a urmat cursurile unei şcoli de conducere în Ucraina, a obţinut ulterior permisul de conducere, fiind convins că este un document autentic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite