O rusoaică și fiul ei, prinși la frontieră cu documente false. Încercau să fugă în Franța

0
Publicat:

O rusoaică în vârstă de 26 de ani a fost prinsă la frontiera dintre România și Republica Moldova, împreună cu fiul ei, încercând să fugă în Franța cu ajutorul unor documente false.

Control la vamă. FOTO Poliția de Frontieră
Control la vamă. FOTO Poliția de Frontieră

Femeia este cercetată de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, pe unde a încercat să treacă fraudulos vama, cu scopul de a ajunge în Franța, împreună cu fiul ei, minor. 

„La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate (paşapoarte), mama a prezentat și un permis de şedere eliberat pe numele ei de autoritățile din Franţa. Totodată, poliţiştii de frontieră au observat că paşaportul minorului avea aplicată o viză echivalentă unui permis de şedere, similară celor emise de Consulatul General al Franţei la Moscova. În baza profilului de risc existent pe linia migraţiei ilegale şi existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de şedere şi viza aplicată nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false”, transmite Poliția de Frontieră. 

Femeia, împreună cu fiul ei, nu au mai fost lăsate de către polițiști să își continue călătoria, iar autoritățile efectuează cercetări pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

Șofer fără permis de conducere corespunzător

La Punctul de Trecere a Frontierei Albița a fost prins și un șofer care conducea un ansamblu rutier, deși deținea un permis de conducere care nu permitea acest lucru. 

Astfel, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a mai transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite