Medicul care o supraveghează pe Lica, studenta la Medicină din Galaţi: „Nu-i dau nicio şansă de supravieţuire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilica a ajuns la 34 de kg din cauza unor probleme pe care nici medicii nu le cunosc. Foto: Adevărul
Vasilica a ajuns la 34 de kg din cauza unor probleme pe care nici medicii nu le cunosc. Foto: Adevărul

Tânăra este în comă de marţi seara, iar familia şi prietenii se aşteaptă de acum la ce este mai rău. Cu toate acestea, ei fac tot ce este omeneşte posibil, aşa că au comandat nişte medicamente din străinătate, în speranţa că vor mai putea să-i facă bine.

Medicul care o supraveghează pe Vasilica Dediu, studenta la Medicină ajunsă în numai câteva săptămâni la 34 kg din cauze rămase încă un mister pentru medicii din România, spune că nu poate să dea niciun fel de speranţă familiei şi prietenilor. 

„Doctorul a zis în felul următor: comă profundă, scor Glasgow 4-5, ventilată mecanic pentru aparatul respirator, tensiunea s-a prăbuşit şi acum este menţinută tot de aparate. S-a ajuns aici, cel mai probabil, din cauza malnutriţiei şi a suferinţei din aceste luni, nicidecum nu se pune problema unei malformaţii, aşa cum se vehicula. Lica are tratament cu antibiotice şi pentru nutriţie. I-a fost scos tubul de drenaj şi el, în calitate de medic, nu da nicio speranţă. A avut leziuni cerebrale şi nu poate fi transportată”, spune cu lacrimi în ochi Ana-Maria, o bună prietenă de-a Vasilicăi Dediu.

Deşi nu pare cea mai bună variantă din lume, familia şi prietenii speră ca Lica să reziste aşa zece zile pentru a fi încadrată la „stare vegetativă cronică”. 

Oamenii dragi care veghează în permanenţă în jurul Licăi aşteaptă acum un tratament din străinătate, care, speră ei, să-i facă bine.

„Sperăm să ajungă sâmbătă! Încercăm să băgăm în ea toate invenţiile, şi aşa nu mai avem nimic de pierdut. Doar dacă ea nu mai vrea să lupte! Sau, Doamne-Fereşte să rămână leguma şi să ne urască pentru asta. Dar toate variantele sunt mai bune decât să moară”, ne-a mai spus prietena Licăi. 

Deşi, inevitabil gândul se duce şi la ce este mai rău, prietenii şi familia nu poate, sub nicio formă, să accepte moartea!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite