Medic rămas fără contract cu Casa de Sănătate din cauza absenţelor. Alţi trei doctori, sancţionaţi pentru orele de gardă nefăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controale la centrele de permanenţă din judeţul Galaţi. Un medic a rămas fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar alţi trei au fost sancţionaţi pentru orele de gardă nefăcute, în urma unor verificări făcute de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

În urmă cu două zile, inspectorii CAS-DSP Galaţi au efectuat controale la mai multe centre de permanenţă din judeţ. În urma controalelor, s-a constatat că nicio unitate medicală verificată nu era respectat programul de lucru corespunzător graficului de gărzi, nefiind prezent niciun medic la momentul controlului.

„Surprinderea este cu atât mai mare cu cât unuia dintre medicii absenţi, aflat în relaţie contractuală cu CAS Galaţi ca furnizor de servicii de medicină primară (medic de familie), i-a fost reziliat contractul pentru absenţe repetate de la cabinet. În prezent, acesta a contestat decizia, desfăşurându-şi în continuare activitatea până la pronunţarea instanţei competente.Cei trei medici ce au înteles să-şi nesocotească obligaţiile vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale, precum şi cu reţinerea sumei reprezentând contravaloarea orelor de gardă ce trebuiau efectuate”, a anunţat George Toderaşc, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Conducererile celor două instituţii implicate „au luat act de cele constatate şi dezaprobă această atitudine faţă de populaţia localităţilor arondate centrelor de permanenţă înfiinţate în comunele Vlădeşti şi Cavadineşti, precum şi în oraşul Bereşti”.

Controalele vor continua şi în perioada următoare, anunţă conducerea Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate. 

Vă reco​mandăm să citiţi şi: 

Medicii din Slobozia îi avertizează pe cetăţeni: „Protejaţi-vă de COVID, nu avem locuri la ATI!”

Când începe vaccinarea anti-COVID în România. Nicolae Ciucă: „Ştim inclusiv numele şoferului care transportă vaccinurile”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite