Liviu Dragnea: „Nu abandonez ideea de a organiza un referendum în toamnă. Avem şi un plan de rezervă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenta astăzi la Galaţi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea a declarat că este uimit de decizia Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului, dar că asta nu-l împiedică să creadă în continuare că se poate organiza un referendum, care să fie validat, chiar şi în toamna acestui an.

Proiectul de revizuire a Constituţiei şi cel de regionalizare nu vor fi abandonate, indiferent de decizia Curţii Constituţionale, a afirmat astăzi la Galaţi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

În contextul în care Curtea Constituţională a decis ieri că modificarea în legea referendumului să fie valabilă abia peste un an, Liviu Dragnea spune că reprezentanţii Guvernului se vor întâlni zilele următoare şi vor analiza care sunt paşii de făcut.

„Constituţia trebuie revizuită, România trebuie modernizată şi vom face toate demersurile ca aceste două obiective să fie duse la final. Eu susţin în continuare că Referendumul trebuie organizat în toamna acestui an. Este o decizie a Curţii Constituţionale pe care eu personal nu o înţeleg, o vom analiza, dar vom analiza şi care ar fi condiţiile de organizare a unui referendum care să fie validat. Mă gândesc şi la un referendum care să se întindă pe mai multe zile”, a explicat Dragnea.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că există şi un plan B, dar nu a dat foarte multe detalii despre el.

„Există şi o variantă de rezervă, pe care ar urma să o facem în două etape, în prima etapă nefiind nevoie de prezenţa în Constituţie a noţiunii de regiune, în aşa fel încât chiar şi atunci când acestea vor fi realizate să nu fie afectat exerciţiul finaciar european 2014-2020”, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite