Liga Studenţilor aniversează 24 de ani la Galaţi. Organizaţia studenţească a devenit unul dintre cele mai active ONG-uri din oraşul de la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1995, organizaţia studenţească de la Galaţi renăştea, declanşând o amplă acţiune de protest, ce avea să se extindă ulterior la nivel naţional.

În toamna anului 1995, mişcarea studenţească din România fierbea pe fondul adoptării unei noi legi a educaţiei, prin care au fost introduse locurile cu taxă în învăţâmântul superior şi au fost eliminate foarte multe drepturi ale studenţilor.

La Galaţi, un grup de iniţiativă format din studenţi preia frâiele Ligii Studenţilor din Galaţi, iar începutul anului universitar debutează cu o grevă generală, continuată apoi la nivel naţional cu ceea ce avea să devină cea mai mare grevă studenţească din istoria post-decembristă.

Astfel, într-un context dominat de tensiuni sociale, cu amintirea evenimentelor din decembrie 1989 şi iunie 1990 încă proaspătă, renaşte din cenuşă, Liga Studenţilor din Galaţi, ce ulterior avea să se facă remarcată la nivel naţional drept cea mai activă organizaţie studenţească pe partea de reprezentare, având un bogat istoric al protestelor si al grevelor.

Ulterior, prin implicarea activă a membrilor, Liga Studenţilor din Galaţi a devenit una dintre cele mai importante şi mai active organizaţii neguvernamentale din Galaţi, implicând în activităţile sale, de-a lungul timpului, mii de studenţi.

La 24 de ani de la reînfiinţare, Liga Studenţilor din Galaţi va organiza o şedinţă festivă în sala Consiliului de Administraţie (Universitatea ”Dunărea de Jos),  ce va fi urmată de un concert al trupei Paraziţii, iar în deschidere va cânta trupa Alan & Kepa şi Dan Gerosu. Evenimentul va avea loc în Campusul Studenţesc „Alexandru Ioan Cuza”, între căminele „H” şi „D”, începând cu ora 19,00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite