Justiţie oarbă? Proxeneţii unei copile de 14 ani au scăpat de puşcărie prin bunăvoinţa judecătorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la reţinerea proxenetilor. Foto: Arhivă
Imagine de la reţinerea proxenetilor. Foto: Arhivă

Trei indivizi din satul gălăţean Vasile Alecsandri, care au organizat o reţea de prostituţie din care făcea parte şi o minoră de doar 14 ani, au primit pedepse simbolice din partea judecătorilor Tribunalului Galaţi. Practic, ei nu vor stat deloc după gratii, pedepsele lor fiind suspendate condiţionat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, trei indivizi din satul gălăţean Vasile Alecsandri au pus la punct un bordel în toată regula în localitate. Prinşi asupra faptului, Aştefanei Constantin (27 ani) şi Stroea Ionel, zis „Lâlă", de 22 de ani, din Galaţi, au fost acuzaţi de proxenetism, iar Crafciuc Zamfir, zis „Memo", 18 ani, de relaţie sexuală cu un minor.

Lucrurile s-au derulat în anul 2008, când Aştefanei Constantin şi Stroea Ionel le-au racolat pe Maria Iordache, de 21 de ani, Alina I., de 14 ani şi le-au propus să practice prostituţia în locuinţa lui Aştefanei, în satul Vasile Alecsandri.

În perioada iulie-august 2008, în schimbul raporturilor sexuale cu Maria Iordache, Stroea Ionel a încasat sume cuprinse între 30-50 de lei de la fiecare client, numărul de clienţi nefiind specificat. Plata „chiriei" către Aştefanei se făcea în bani, dar şi „în natură", respectiv în partide de sex oral şi normal.

De la iubită la prostituată

Minora Alina I., care provine dintr-o familie dezorganizată, a debutat în „carieră" în calitate de iubită a fratelui mai mic al lui Stroea. Ei şi-au consumat pasiunea, în mai multe rânduri, în locuinţa lui Aştefanei. Evident, la un moment dat acesta mirosit posibilitatea unei afaceri, aşa că a racolat-o pe fată în reţeaua lui. A „prestat" pe mâncare şi ţigări, banii încasaţi (de la cel puţin trei bărbaţi, printre care şi Zamfir Crafciuc - după cum se face referire în rechizitoriu) fiind însuşiţi de Aştefanei.

Din declaraţiile date în dosar de inculpaţi rezultă clar că minora şi-a făcut cunoscută vârsta (14 ani) şi faptul că este elevă la şcoala generală.

Doar condamnări cu suspendare

Reţeaua de prostituţie fost demontată în septembrie 2008, când proxeneţii au fost reţinuţi. Magistraţii au decis ca aceştia să fie judecaţi în stare de libertate, iar verdictul final a fost dat în urmă cu câteva zile.

Absolut surprinzător (dată fiind gravitatea faptelor şi luând spre comparaţie ceea ce s-a întâmplat în celebrul caz de la liceul Jean Monnet - acolo unde un profesor este ţinut în arest pentru mult mai puţin!), judecătorii de la Tribunalul Galaţi au dat inculpaţilor doar pedepse cu suspendare, aşa că aceştia nu vor ajunge după gratii, în ciuda gravităţii faptelor comise de ei.

Constantin Aştefanei a fost condamnat la trei ani cu suspendare (pentru proxenetism), pe Ionel Stroea la doar 10 luni (tot cu suspendare şi tot pentru proxenetism), iar pe Zamfir Crafciuc la un an şi 10 luni, cu suspendare, pentru relaţie sexuală cu un minor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite