Jandarmii şi-au aniversat ziua în mijlocul copiilor. Micuţii au asistat pe viu la simularea prinderii unui infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IJJ Galaţi
Foto: IJJ Galaţi

La 169 de ani de la prima atestare documentară a Jandarmeriei, cazarma jandarmilor din Galaţi a devenit neîncăpătoare pentru copiii curioşi să afle ce înseamnă, de fapt, să fii jandarm.

Miercuri, 3 aprilie, Jandarmeria Galaţi a celebrat 169 de ani de la înfiinţarea armei prin deschiderea porţile tuturor celor care au dorit să îi treacă pragul. Încă de dimineaţă, curtea unităţii a devenit un furnicar de copii, nerăbdători să-i vadă pe militarii în bleu-jandarm care să le împărtăşească din tainele meseriei lor.

”Preţ de 3 ore jandarmii gălăţeni au dat în mintea copiilor şi s-au distrat şi jucat împreună cu aceştia. Curiozitatea a fost nemărginită atunci când au fost prezentate diverse categorii de arme, vedetele fiind puşca mitralieră, cunoscută în vocabularul colectiv ca <<mitraliera cu crăcane>>, puşca semiautomată cu lunetă şi aruncătorul de grenade sau bazooka, aşa cum ni l-au prezentat cei mici”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Momentul mult aşteptat de către copii l-a constituit exerciţiul lui Olif, ciobănescul german care împreună cu conductorul său le-au arătat copiilor cum se poate prinde un infractor şi cum acesta nu poate scăpa, orice ar face. Efortul lui Olif a fost răsplătit cu aplauze şi încurajări, ciobănescul german luând parte apoi la o sesiune de fotografii.O altă surpriză a constituit-o exerciţiile de autoapărare pregătite de către plutonierul major Băraru Silviu şi plutonierul Grigoraş Adrian, ambii din cadrul Detaşamentului Mobil şi instructori de arte marţiale, prin care copiii au luat locul jandarmilor, iar instructorii le-au predat câteva noţiuni de arte marţiale.

copii jandarmi
GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite