Izolare termică pe bani europeni. Primul beneficiar din Galaţi: o asociaţie de proprietari din Micro 16

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat astăzi primul contract de finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a unui bloc de locuinţe. Beneficiarul acestui proiect este blocul L din Asociaţia de proprietari nr. 306, situat în Micro 16.

”Este primul contract de finanţare europeană pe care Primăria Galaţi reuşeşte să îl încheie pentru izolarea termică a primelor blocuri din oraş. Suntem primii din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care reuşim să luăm bani europeni pentru un astfel de proiect. Vreau să îi felicit pe oamenii din această asociaţie de proprietari că s-au mişcat repede, au fost extrem de receptivi şi astfel ne-au ajutat să accesăm fonduri europene pentru a le face blocul mai frumos şi mai eficient din punct de vedere energetic. Vreau ca această asociaţie de proprietari să fie un exemplu de urmat pentru toate celelalte, pentru că, pe baza acestui proiect pilot, vrem să accesăm fonduri europene pentru anveloparea, pe etape, a tuturor blocurilor din Galaţi. Ne gândim să începem cu intrările în oraş, să continuăm cu marile bulevarde şi apoi să intrăm în cartiere, dar pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul şi de receptivitatea locatarilor din aceste asociaţii pe care îi invit să ni se alăture în demersurile viitoare”, a declarat primarul Marius Stan.

Valoarea contractului este de 2,26 milioane de lei, din care 1,29 milioane sunt fonduri europene nerambursabile, iar 971.000 lei este contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari beneficiare.

Durata de implementare a proiectului este de 14 luni de la momentul semnării contractului, termenul limită de finalizare fiind 30 noiembrie 2015.

În urma implementării acestui proiect al Primăriei municipiului Galaţi, primul din regiunea SE, locatarii blocului L din Ţiglina 3 vor plăti facturi la încălzire cu cel puţin 40% mai mici ca până acum. Blocul L are 100 de apartamente şi 229 de locatari.

Reabilitarea termică a acestui bloc de locuinţe va presupune: izolarea termică a pereţilor exteriori, izolarea termică a pereţilor interiori de pe casa scării, izolarea termică a terasei şi planşeului de deasupra subsolului, tâmplărie PVC cu geam termopan şi reabilitarea reţelei termice.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite