Invazie de transfugi din Bangladesh! Ultima „tranşă” care a debarcat pe malul românesc al Prutului este de nouă persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea călătoreau clandestin spre vestul Europei unde sperau că vor reuşi să-şi găsească locuri de muncă la negru, ca imigranţi ilegali. Speranţele le-au fost însă spulberate de poliţiştii de frontieră gălăţeni care păzesc graniţa de estică a UE

Politişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, valorificând o informaţie primită de la colegii lor din Republica Moldova, au reţinut, luni 7 mai, nouă bărbaţi din Bangladesh, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi Romania.

„Deoarece nu deţineau documente de identitate şi nu vorbeau o limbă de circulaţie internaţională, poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor. În urma verificărilor s-a stabilit că cele nouă persoane sunt din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi Romania, traversand râul Prut, cu ajutorul unor barci pneumatice, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca" a precizat Lazăr Denis, purtător de cuvânt al Ispectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Celor nouă transfugi le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite