Interlopul care a spulberat un poliţist cu maşina ca să nu fie legitimat şi a fugit de la locul accidentului. Pedeapsa record la care a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 29 de ani a  fost oprit în trafic de către poliţişti şi, pentru că nu avea permis de conducere, nu a ezitat să îl lovească cu maşina pe unul dintre oamenii legii, purtându-l câţiva metri pe capotă, pentru a-şi asigura scăparea.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 19 septembrie, pe Dumitru Sefer (29 de ani) la 14 ani şi 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis şi ultraj sub forma tentativei la infracţiunea de omor. Decizia instanţei nu este definitivă.  

Tânărul este fratele proxenetului Neculai Sefer (35 de ani), ambii făcând parte din temutul grup interlop Sefer, ai cărui membri sunt specializaţi în traficul de carne vie, dar sunt implicaţi şi în alte „afaceri”, cum ar fi înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, contrabandă cu ţigări, tâlhării şi furturi.  

În seara zilei de 29 octombrie 2018, un echipaj format din poliţişti ai Secţiei 1 Poliţie Galaţi, aflat în patrulare pe strada Tăuni din Galaţi, a observat în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat despre care se deţineau date că nu posedă permis de conducere. 

Dumitru Sefer fusese depistat conducând un autoturism în Galaţi, iar verificările efectuate de poliţişti relevaseră faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La vederea echipajului de poliţie, bărbatul a oprit maşina, dar în momentul în care cei doi poliţişti s-au apropiat pentru a-l legitima, acesta a demarat în trombă, luându-l pe capotă şi accidentându-l pe unul dintre ei.

Poliţiştii au tras patru focuri de armă  în plan vertical şi asupra autoturismului conducătorul auto, acesta reuşind totuşi să fugă de la locul incidentului. După aproximativ un sfert de oră, autoturismul a fost găsit abandonat şi cu parbrizul spart pe strada Portului din Galaţi.

După ce a fost lovit de bolidul condus de tânărul fără permis şi purtat pe capotă câţiva metri, poliţistul a avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind o contuzie prerotuliană genunchi stâng, pentru care a avut nevoie de trei-cinci zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite