Întârzieri de 200 de minute! Trenurile au ajuns mai târziu la destinaţie din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile au suferit întârzieri. foto: Diana Deleanu
Trenurile au suferit întârzieri. foto: Diana Deleanu

Trenurile au suferit întârzieri din cauza viscolului care a format suluri de zăpadă! Cea mai mare întârziere a fost de 200 de minute pe ruta Bucureşti Nord - Galaţi. Călătorii sunt sfătuiţi să se informeze privind starea drumurilor înainte de a pleca la drum.

Din cauza vântului puternic şi a ninsorii, s-au format suluri de zăpadă care au provocat avarii la locomotivele trenurilor IR 1771, Bucureşti Nord – Galaţi. Acesta a staţionat între Traian Sat şi Lacu Sărat de la ora 10:35, timp de aproximativ 3 ore. În tren s-au aflat aproximativ 100 de pasageri, iar sistemul de climatizare nu nu a fost afectat. A fost trimisă o locomotivă de ajutor cu care trenul şi-a continuat traseul. 

Aceleasi probleme s-au sesizat si la trenurile IR 1822, Arad – Constanţa, şi IR 1581, Bucureşti – Constanţa, care au rămas în staţiile Dragoş Vodă, respectiv Ciulniţa. S-au făcut eforturi pentru găsirea unor soluţii, astfel încât pasagerii să ajungă în siguranţă la destinaţie. Vagoanelele au fost decuplate de la locomotivele avariate, iar tracţiunea a fost schimbată. Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul funcţionării în condiţii de temperaturi scăzute a macazurilor, durata de staţionare s-a prelungit iar trenurile au plecat către destinaţii cu întârzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald în Feteşti, prima staţie după reluarea traseului. 

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, recomandăm pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel:

la numerele de telefon de la staţiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice - http://www.cfrcalatori.ro/148

informaţii în timp real despre situaţia circulaţiei trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar

pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

De asemenea, pot fi accesate informaţii şi prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarnă:http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

Circulaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiţii de vânt puternic şi ninsori abundente, în special în partea de sud şi sud-est a ţării. În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de trenuri anulate şi minutele de întârziere se vor reduce treptat.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite