Zăpada împiedică ambulanţele să ajungă la cazuri. O gravidă a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Oana Cernat
Foto: Oana Cernat

Căderile masive de zăpadă din acest weekend, dar şi viscolul au creat probleme şi salvatorilor. Echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi nu au reuşit să ajungă la o femeie însărcinată şi care intrase în travaliu. Cu ajutorul elicopterului aflat în dotarea Punctului de Operare Aeromedicală Galaţi, misiunea a fost dusă la capăt cu succes. Tânăra mămică a ajuns la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi într-o stare foarte bună.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost astăzi solicitat să intervină la peste 25 de kilometri de oraş. Vremea nefavorabilă şi drumurile impracticabile au făcut însă imposibilă orice încercare de a ajunge în comuna Schela, unde o tânără de 27 de ani, putea să nască în orice moment. Astfel, în ajutorul tinerei mămici, s-a ridicat de la sol elicopterul din Punctului de Operare Aeromedicală Galaţi.

„A fost o misiune dificilă din cauza faptului că vântul suflă foarte puternic şi este în rafale. La nivelul solului este un transport de zăpadă care ne limitează vizibilitatea la locul de aterizare”, a explicat cpt. cmd. Sebastian-Lucian Stolerciuc, pilotul elicopterului SMURD Galaţi.

Femeia se află la a treia naştere

„Este vorba despre o tânără de 27 de ani cu o sarcină în evoluţie, de 39 de săptămâni, stabilă hemodinamic şi respirator, prezintă contracţii”, a declarat doctorul Adrian Malacu, SMURD Galaţi.

Foto: Oana Cernat

Gravida salvata cu elicopterul SMURD Galati

La o distanţă de câteva minute, elicopterul SMURD Galaţi a fost solicitat să salveze o altă gravidă înzăpezită într-o localitate din judeţul Brăila. De asemenea, în cursul acestei zile, o femeie din comuna Schela va fi de asemenea adusă la spital pe calea aerului, pentru a naşte.

Zăpada împiedică ambulanţele să ajungă la cazuri. O gravidă a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite