Inginerie cu pomi de Crăciun: studenţii gălăţeni au construit brazi din materiale neconvenţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazi de Crăciun din pahare de unică folosinţă, cărţi, lemn, hârtie, scânduri şi metal - totul este opera studenţilor de la Facultatea de Inginerie din Galaţi care s-au gândit să îşi folosească inventivitatea pentru a primi cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Acţiunea a fost intitulată Brad-Engineering şi are un scop umanitar. Pomii de iarnă neconvenţionali au fost scoşi la licitaţie, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru o cauză nobilă.

Studenţii la inginerie din Galaţi au renunţat la schiţe, calcule şi proiecte riguroase şi au participat la o competiţie de creativitate. Miza a fost construirea unor pomi de iarnă din materiale neconvenţionale. Rezultatul a fost unul neaşteptat. „Ne-am gândit că vom pune imaginaţia studenţilor noştri, ingeniozitatea, inventivitatea lor şi le vom testa spiritul de echipă într-o competiţie reală. De regulă au tot felul de proiecte, tot felul de acţiuni, multe se derulează în scris sau pe tablă. Şi iată, acum au produs, spre surprinderea mea, tot felul de creaţii”, ne-a declarat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie.

image

Proiectul a fost pus la cale încă de anul trecut, iar intenţia lor a fost să doneze brazii unor grădiniţe sau cămine de copii. Apariţia unui eveniment nefericit le-a schimbat însă planurile celor de la Facultatea de Inginerie. Au scos brazii neconvenţionali la licitaţie, iar banii strânşi vor fi donaţi unui coleg care a suferit un accident de circulaţie şi a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

image

O parte dintre brazii neconvenţionali au fost deja cumpăraţi, iar ofertele au fost generoase. Cea mai mare sumă, 1.500 euro, a fost oferită pentru Hefaistos, bradul din metal care a şi câştigat competiţia. "Ideea, după cum se vede, este pur inginerească, ne reprezintă. Nu am avut nişte planuri, nişte schiţe, pur şi simplu am venit ficeare cu câte o idee şi a ieşit acest brad. Am respectat cerinţele, am pus suflet şi a ieşit ce vedeţi", ne-a declarat Octavian Cucu, unul dintre studenţii care au lucrat la Hefaistos. De altfel acelaşi brad a câştigat şi premiul cel mare al competiţiei.Lucrările studenţilor au fost însă apreciate nu doar pentru inventivitate şi pentru faptul că sunt cu adevărat practice. „Este un brad realizat dintr-o tablă. Efectiv dintr-o tablă pe care s-a tăiat o spirală şi a fost întinsă. El are şi un suport pe mijloc, poate fi demontat, adică când se termină Crăciunul poate fi demontat, strâns”, ne-a explicat Petru Timotin, unul dintre studenţii care au participat la competiţie.  

image

În total, au fost construiţi 17 brazi, iar la confencţionarea acestora au participat 68 de studenţi de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite