Incendiu în bloc provocat de un copil, la Tecuci. Toți locatarii, evacuați de pompieri VIDEO

0
Publicat:

Un copil de 9 ani a provocat un incendiu într-un bloc din Tecuci, județul Galați. El a dat foc unui cărucior pentru bebeluși aflat în hol, la parter. Toți locatarii au fost evacuați de pompieri, care au intervenit și cu autoscara la etajul patru al imobilului.

Incendiul a fost provocat de un copil FOTO: ISU Galați
Incendiul a fost provocat de un copil FOTO: ISU Galați

Potrivit IPJ Galați, luni, 16 octombrie 2023, în jurul orei 12.34, polițiștii a fost sesizați telefonic, la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că într-o scară a unui bloc de locuințe situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a izbucnit un incendiu.

Polițiștii care au ajuns în scurt timp la fața locului au asigurat un perimetru de siguranță pe timpul intervenției echipelor de pompieri care au lichidat incendiul.

Toate persoanele care locuiesc în acest bloc au fost evacuate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei persoane aflate la etajul patru au fost evacuate cu autoscara.

Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, respectiv distrugerea panoului electric și a unei uși de acces la subsolul blocului, precum și alte bunuri aflate pe coridor.

Incendiul, provocat de un copil de 9 ani

„În urma cercetărilor efectuate, precum și a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenție de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor”, a anunțat Poliția Galați. 

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere.

Marți, 17 octombrie, polițiștii au identificat minorul care apare în înregistrarea video. Este vorba despre un copil, de 9 ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci.

„Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliției Municipiului Tecuci, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident și pentru luarea măsurilor legale”, a mai transmis IPJ Galați.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite