Încă un film de excepţie este proiectat la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în cadrul Festivalului KineDok

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. FOTO Adevărul
Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. FOTO Adevărul

Evenimentul are loc joi, 12 mai 2016, de la ora 18,00, la sediul muzeului din strada Tecuci (la „V”-uri). Intrarea publicului este liberă în limita locurilor disponibile.

Iubitorii de film din Galaţi au ocazia, din nou, să vadă, în cadrul Festialului KineDok, un documentar de excepţie: ,6 grade” (Polonia, 2014), în regia lui Bartosz Dombrowski.

Proiecţia are loc joi, 12 mai 2016, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (strada Tecuci, la „V”-uri), iar accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Filmul este inspirat de Teoria Celor Şase Grade de Separare a lui Milgram şi porneşte de la premisa că oricare două persoane de pe Pămant pot fi conectate prin intermediul a şase legături intermediare, pe principiul „am un prieten, care ştie un prieten, care ştie un prieten …”.

Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanţul legăturilor dintre doi protagonişti aleşi arbitrar şi care nu se cunosc: Martyna – o tânără cântăreaţă de punk-rock din Varşovia – şi Marco Antonio, un fermier dintr-un mic sat din Mexic. Echipa filmului a pornit la drum fără să-i cunoască pe cei doi, străbătând lumea timp de patru luni, pe firul conexiunilor invizibile care leagă doi oameni aflaţi la antipozi.

Un road movie care străbate locuri, stiluri de viaţă şi personaje diverse. Urmărim viaţa cotidiană a protagoniştilor filmului şi încercăm să descoperim ce se ascunde în spatele măştilor. Dorinţa de dragoste, acceptare, succes în carieră, prietenie şi o viaţă decentă: nu ne amintesc toate acestea de noi înşine?

Regizorul Bartosz Dombrowski s-a născut în Grecia, a crescut în Germania şi a studiat la Universitatea din Silesia, în Polonia. A lucrat ca asistent de regizor împreună cu Michael Glawogger, Christopher Doyle, Robert Gliński, Bill Butler şi Janusz Kondratiuk.

Este cunoscut pentru reclamele pe care le regizează, deoarece are un stil aparte de a adapta o poveste complexă la un format scurt, concentrându-se totodată pe jocul autentic şi intim al actorilor. Filmul ,,6 grade’’ este primul său documentar de lung metraj.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite