Inaugurarea noului sediul al Primăriei Galaţi a fost amânată cu şase luni. Clădirea ar trebui să fie gata în mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţial, s-a vorbit despre faptul că imobilul va fi dat în folosinţă de Zilele Galaţiului, apoi s-a vehiculat termenul contractul rezultat în urma licitaţiei (sfârşitul lui decembrie 2016), pentru ca până la urmă să se ajungă la concluzia că lucrările nu vor fi gata mai degrabă de 31 mai 2017.

Noul sediu al Primăriei Galaţi (aflat pe strada Domnească, în imediata apropiere a Prefecturii) nu a putut fi finalizat aşa cum era specificat în contractul încheiat în urma licitaţiei, respectiv 31 decembrie 2016, deoarece pe parcursul lucrărilor au apărut o serie de probleme cu obţinerea unor avize, dar şi întârziri în plata eşalonată stabilită contractual.

Cum nerespectarea termenului stabilit cade în sarcina ambelor părţi contractuale, municipalitatea şi constructorul au căzut la o înţelegere prin care contractul este prelungit cu încă şase luni. 

„Lucrările pentru sediul nou al Primăriei Municipiului Galaţi continuă. Acest proiect a fost demarat în luna august a anului 2015 de fosta administraţie a oraşului şi vor fi finalizate în primăvara acestui an. Termenul de finalizare pentru lucrările la această clădire a fost luna decembrie a anului 2016 însă a fost semnat un act adiţional de prelungire care este valabil până la 31.05.2017”, a precizat biroul de presă al Primării Galaţi..

Potrivit municipalităţii, suprastructura clădirii este aproape terminată, însă constructorul mai are de lucru în privinţa finisajelor, partea ce ţine de arhitectură fiind realizată în proporţie de 45%.

Branşamentul la gaz este finalizat, la fel şi cel pentru apă, iar branşamentul pentru canalizare este realizat în proporţie de 50%. Lucrările la instalaţiile electrice interioare sunt făcute în proporţie de 70%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite