În locul garajelor din Micro 18 se vor construi locuri de joacă pentru copii şi un parc. Lucrările vor demara la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăpşanul din Micro 18 va deveni parc. Foto: Arhivă
Tăpşanul din Micro 18 va deveni parc. Foto: Arhivă

În acest moment, Primăria municipiului Galaţi pregăteşte caietul de sarcini pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor de execuţie. Costul estimat al lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de lei.

A fost definitivat proiectul de reabilitare urbană pentru Micro 18, în zona unde au fost demolate mai multe garaje, anul acesta. Este vorba despre perimetrul delimitat de strada Dr. Petru Groza şi blocurile L12, D8A şi D9A, în apropierea hipermarketului ”Penny”.

Conform proiectului, pe suprafaţa de circa 3.800 metri pătraţi, rezultată în urma desfiinţării garajelor, vor fi amenajate locuri de parcare şi un parc care va avea zone speciale de joacă, de relaxare, spaţii verzi şi fântână arteziană. Zona reabilitată va beneficia de iluminat public ornamental, prietenos cu mediul, de mobilier urban, toalete ecologice, sistem de irigaţie, cişmele cu apă potabilă, alei pietonale.

Locul de joacă va fi realizat la cele mai moderne standarde de siguranţă pentru copii. Echipamentele şi suprafeţele de joacă vor fi antitraumă.

Locul de relaxare va fi prevăzut cu bănci şi mese de şah, iar zonele verzi vor avea gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali.

În acest moment, Primăria municipiului Galaţi pregăteşte caietul de sarcini pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor de execuţie. Cel mai probabil, reabilitarea urbană din Micro 18 va fi finalizată în primăvara anului viitor. Costul estimat al lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite