În ie la Primărie. Angajatele municipalităţii gălăţene au muncit în port naţional de Ziua Universală a Iei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care au avut treabă pe la Primărie miercuri, 24 iunie, au avut parte de o surpriză foarte plăcută: angajatele administraţiei publice locale erau îmbrăcate în fabuloasele ii româneşti.

Angajatele Primăriei municipiului Galaţi au marcat miercuri, 24 iunie, Ziua Universală a Iei. Ele au purtat la serviciu frumoasă bluză tradiţională românească pentru a marca evenimentul care a căpătat, de câţiva ani, amploare internaţională. Multe dintre salariatele Primăriei au mers şi la biserică de dimineaţă, îmbrăcate în ie, pentru a prăznui Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

”Este o iniţiativă foarte frumoasă a colegei noastre de la PR. Şi sunt încântată să port ie la serviciu. Eu am o ie veche, oltenească, deşi sunt moldoveancă. Mama mea colecţionează ii şi le purtăm la ocazii speciale. Astăzi, că am venit la serviciu în ie, parcă şi atmosfera e mai destinsă, iar oamenii care vin la Primărie cu probleme de rezolvat au apreciat modul în care arătăm. Cred că ar trebui să ne îmbrăcăm mai des cu ie”, a declarat Daniela Palaga, consilier superior.

image

”Port o ie autentică din nordul judeţului Galaţi, din zona Bălăşeşti şi sunt tare mândră de ea. Îmi place că ne-am îmbrăcat astăzi toate în ie. E foarte frumos! Port ia la ocazii speciale, dar cred că ar fi bine să ne îmbrăcăm mai des aşa. Parcă e alta starea de spirit, când te îmbraci cu ie”, spune Dorina Tatu, consilier.

În ie la Primărie. Foto

”Este o mândrie pentru noi, angajatele Primăriei municipiului Galaţi, să purtăm ia în această zi specială, care celebrează frumoasa bluză românească pe tot mapamondul. Cred că ia, alături de drapel şi imn, este un simbol naţional important şi ar trebui să îl preţuim mai mult. Eu, una, port ie destul de des, nu neapărat la ocazii speciale. Îmi place mult să port ie când merg în străinătate. Oamenii întorc capul pe stradă după superba noastră bluză tradiţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

În ie la Primărie. Foto

Angajatele Primăriei municipiului Galaţi sunt hotărâte ca, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, să poarte din nou ie la serviciu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite