Imagine revoltătoare la o şcoală din judeţul Galaţi: cornurile elevilor sunt depozitate pe jos, pe holul de acces. Medic: „E risc de îmbolnăvire!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornuri aruncate pe jos la şcoala din Cuca, judeţul Galaţi FOTO Facebook
Cornuri aruncate pe jos la şcoala din Cuca, judeţul Galaţi FOTO Facebook

Totul s-a întâmplat în comuna Cuca, iar după ce un localnic a trimis Inspectoratului Şcolar Judeţean o fotografie cu cornurile aruncate pur şi simplu pe jos, pe holul şcolii, instituţia a anunţat că a demarat o anchetă şi că îi va sancţiona pe cei vinovaţi.

O fotografie surprinsă de un localnic din Cuca (judeţul Galaţi) la şcoala gimnazială din sat a provocat un adevărat scandal legat de derularea programul „cornul şi laptele” în învăţământul gălăţean. În imaginea respectivă se poate vedea cum cornurile destinate elevilor sunt depozitate pur şi simplu pe jos, direct pe pardoseala holului şcolii.

Chiar dacă respectivele cornuri sunt ambalate în folie de plastic închisă, deci în teorie sunt protejate de microbii care se află pe podea (să nu uităm că pe acolo circulă, încălţaţi, o mulţime de oameni care anterior au mers cu respectiva încălţăminte pe afară, pe stradă, prin curte samd), am cerut şi părerea unui medic epidemiolog în legătură cu riscurile potenţiale.

„Da, teoretic, alimentele sunt protejate de folie. Însă ambalajul se poate contamina uşor cu microbii de pe podea, iar când copiii vor desface folia, microbii vor ajunge pe mâinile lor. E risc de îmbolnăvire! O astfel de manieră de depozitare a alimentelor mi se pare iresponsabilă şi revoltătoare”, ne-a spus medicul Aurelia Popa.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă cu privire la situaţia respectivă, iar prima concluzie a fost că situaţia surprinsă în fotografie este singulară şi este rodul unei conjuncturi.

„Am sunat-o pe doamna directoare Angelica Haralambie de la şcoala din Cuca şi i-am cerut o notă de informare ca să văd ce s-a întâmplat. Nu este normal ce s-a întâmplat acolo. Dânsa va da nişte explicaţii Inspectoratului, şi eu voi da explicaţii la rândul meu către Consiliul Judeţean. O să avem în vedere la evaluarea doamnei director de la Cuca, dumneaei este pe post până în anul 2020. Dincolo de scuze, documente şi procese verbale, astfel de situaţii nu trebuie să se mai întâmple”, a declarat profesoara Mioara Enache, şefa ISJ Galaţi.

Explicaţiile directoarei legate de incident au fost că în amintita zi (era joi) nu era în şcoală, deşi era în timpul programului de lucru, deoarece „dăduse o fugă” la târgul care se organizază ăn fiecare zi de joi în localitate.
Şi conducerea Consiliului Judeţului (instituţie care gestionează programul „cornul şi laptele”) a demarat o anchetă pentru a afla în ce măsură contractul de furnizare a fost respectat şi în ce măsură este vinovat de situaţia creată personalul şcolii din Cuca.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite