(I)legalitate/Protecţia Copilului Galaţi refuză aplicarea unei hotărâri judecătoreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă angajată a DGASPC Galaţi, concediată în 2009, a reclamat penal conducerea instituţiei pentru că refuză să o reangajeze.Stela Corcimar, inspector de specialitate, care timp de un an nu a beneficiat nici măcar de ajutor de şomaj, cere sancţionarea celor vinovaţi pentru situaţia în care se află.

Stela Corcimar, fost inspector de specialitate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, a fost concediată disciplinar pe 11.08.2009 „pentru refuzul sistematic de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, întârzierea şi neglijenţa repetată în rezolvarea lucrărilor de serviciu", conform dispoziţiei de sancţionare.

Exclusiv/ Războiul sporurilor la Protecţia Copilului Galaţi

Totuşi judecătorii nu au fost convinşi de aceste afirmaţii şi au decis că desfacerea contractului de muncă nu a fost legală.

Executorul, act de prezenţă

Hotărârea judecătorească privind reîncadrarea în funcţie a fostei salariate a rămas fără efect, de aproape 12 luni, cu toate că este definitivă, iar Stela Corcimar a încercat în mai multe rânduri să obţină repunerea sa în drepturi.

Galaţi: Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi dau demisia pe capete. 100 de demisii din iulie şi până în prezent

În lipsa unei reacţii de la Protecţia Copilului Galaţi, inspectorul de specialitate a încercat să pună în executare decizia justiţiei apelând la un executor judecătoresc, dar acesta nu a putut face altceva decât să consemneze că postul ocupat anterior de Maria Corcimar a fost desfiinţat.

„Am formulat plângere penală împotriva directorului general Manon Cristoloveanu, a directorului de Resurse Umane, Carmen Mironov, şi şefei Serviciului Juridic şi Contencios, Daniela Alexiu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti", ne-a declarat Bogdan Sântoma, avocatul Stelei Corcimar.

Conducerea DGASPC Galaţi se apără şi susţine că nu a avut intenţia de a nu executa hotărârea judecătorească.

„După ce doamnei i-a fost desfăcut contractul de muncă, la Protecţia Copilului a avut loc o reorganizare şi apoi o restructurare de personal. Nu se pune deci problema că nu se doreşte executarea hotărârii judecătoreşti, ci se caută soluţii pentru reîncadrarea dumneaei, ţinând cont că în momentul de faţă postul pe care l-a ocupat nu se regăseşte în noua organigramă", ne-a precizat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

500 de lei pentru fiecare zi de întârziere

Ca urmare a desfacerii disciplinare a contractului de muncă, Stela Corcimar nu a avut dreptul să primească nici măcar ajutor de şomaj.

Femeia este disperată şi a deschis un alt proces, prin care cere sancţionarea Protecţiei Copilului cu câte 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere, până la reîncadrarea ei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite