Hoţi din locuinţe care operau pe raza a două judeţe, prinşi în flagrant. Infractorii plasau bunurile furate la mai multe magazine de bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Maşina în care se aflau trei bărbaţi suspectaţi de furturi în serie din locuinţe a fost oprită în trafic de poliţişti, aceştia fiind reţinuţi. Anchetatorii au dovezi că indivizii au spart numeroase locuinţe, de unde au furat bani şi bijuterii în valoare de 13.000 de lei.

Pe 29 februarie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Galaţi şi cei ai secţiilor de poliţie 1-3 Galaţi au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 47 de ani, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă, având ca mod de operare ”forţarea şi escaladarea geamului de la parterul imobilului”.

”Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada ianuarie-februarie 2020,  aceştia ar fi comis un număr de 6 furturi şi tentative de furt  din locuinţe, sustrăgând bani şi bijuterii din aur şi creând un prejudiciu de  aproximativ 13.000 de lei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu sprijinul BOS Galaţi şi BOS Bacău şi al poliţiştilor din cadrul I.P.J. Bacău, poliţiştii gălăţeni au organizat, pe 29 februarie, un flagrant, urmărindu-i pe cei trei după ce ar fi comis un furt, cu acelaşi mod de operare, pe raza municipiului Bacău, iar pe drumul de întoarcere spre Galaţi, autoturismul cu care circulau a fost oprit în trafic, aceştia fiind reţinuţi.

Pe 1 martie, poliţiştii gălăţeni au pus în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele celor 3 bărbaţi şi ale altor persoane din anturajul lor, precum şi la sediile comerciale a 3 persoane juridice, având ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din aur.

”Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciuni că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni sau ar fi fost folosite la comiterea acestora (bijuterii din aur, leviere, şurubelniţe, cagule, mănuşi şi un aparat de bruiaj alarme auto)”, a mai precizat comisarul şef Gabriela Costin.

De asemenea, la punctele de lucru ale societăţilor comerciale percheziţionate au fost găsite bijuterii din aur care nu erau înregistrate în evidenţele contabile, existând suspiciunea comiterii unor fapte de evaziune fiscală.

După audierea suspecţilor, la sediul poliţiei, aceştia au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite