Hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii locali gălăţeni după o urmărire ca în filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vederea poliţiştilor locali, cele cinci persoane s-au urcat în căruţe şi au încercat să fugă de la faţa locului. Cei în cauză au fost urmăriţi, iar la scurt timp după intervenţia poliţiştilor locali, s-a reuşit oprirea căruţelor şi reţinerea persoanelor.

Poliţia Locală Galaţi, cu echipajul de intervenţie şi efective din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră, a intervenit în cazul unui furt de material lemnos, incident care s-a produs în livada aferentă fostei societăţi SEROMGAL.

În timpul unei patrulări prin zona Fileşti, poliţiştii locali de la Intervenţie Rapidă au sesizat că cinci persoane (o femeie şi patru bărbaţi) tăiau copaci din livada SEROMGAL. Intervenind cu fermitate, oamenii legii au constatat că materialul lemnos rezultat în urma tăierii copacilor era încărcat în trei atelaje hipo.

La vederea poliţiştilor locali, cele cinci persoane s-au urcat în căruţe şi au încercat să fugă de la faţa locului. Cei în cauză au fost urmăriţi, iar la scurt timp după intervenţia poliţiştilor locali, s-a reuşit oprirea căruţelor şi reţinerea persoanelor. 

În urma procedurilor de legitimare şi verificare în baza de date a Poliţiei Locale Galaţi, au fost identificate următoarele persoane: H.S., în vârstă de 37 ani şi D.C., de 25, domiciliaţi în comuna Smîrdan; M.C., de 35 ani, A.V., de 39 ani şi S.M., în vârstă de 29 ani, toţi din Galaţi. 

S-au întocmit actele de constatare care, împreună cu persoanele în cauză şi o parte din bunurile găsite în atelaje, pe lângă trunchiurile de copaci (2 topoare, 2 bidoane cu benzină şi un lanţ de drujbă), au fost predate lucrătorilor de la Secţia Nr. 4 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Cele trei căruţe conţinând fiecare aproximativ 400 kg de material lemnos, au fost lăsate în custodie, pe bază de proces verbal la S.C. ECOSAL S.A. – punct de lucru depozit Fileşti.

„A fost un caz mai dificil în care am intervenit, având în vedere locul de desfăşurare. Poliţiştii noştri au dat dovadă că sunt bine pregătiţi, inclusiv din punct de vedere fizic. Pentru a le prinde pe cele cinci persoane care sustrăgeau material lemnos poliţiştii de la Intervenţie Rapidă nu au fost nevoiţi să facă uz de armă, cei în cauză fiind prinşi după o acţiune cu mult tact. Vreau să vă spun că este primul caz de acest fel, din 2014, în care intervenim iar zona de unde a fost furat material lemnos, va fi în continuare monitorizată”, a declarat Mihai Manoliu – director general Poliţia Locală Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite